Team Eiffel

Team Eiffel is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken, Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

[websitenaam] onderdeel van

SOCIAL TASK

Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum

De komende jaren zullen er in het gebied tussen de dorpen Ooijen en Wanssum (Noord-Limburg) tal van maatregelen worden genomen om de waterveiligheid te verbeteren. TASK ondersteunt de Provincie Limburg met Contractmanagement van de gebiedsontwikkeling.

Afbeelding: Toekomstimpressie hoogwatergeul Wanssum (vanuit het zuiden)

In 1993 en 1995 werd Limburg opgeschrikt door twee grote overstromingen van de Maas, met enorme economische schade als gevolg. Om acute problemen te voorkomen zijn er in 1996 tijdelijke maatregelen genomen die de veiligheid van het gebied op korte termijn moest waarborgen. De gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum zal een definitieve oplossing bieden voor de hoogwaterproblematiek.

Het project is een samenwerking tussen vijf overheden: Provincie Limburg, Rijkswaterstaat, Gemeente Venray, Gemeente Horst aan de Maas en Waterschap Limburg.

De doelstellingen van gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum zijn samengevat:

  • Hoogwaterbescherming tegen waterstanden die eens in de 250 jaar voorkomen
  • Waterstanddaling van 35 cm (bij hoogwater)
  • Ontwikkelen van natuur en landschap
  • Vergroten van de leefbaarheid in Wanssum
  • Ruimte voor nieuwe economische ontwikkelingen
Stel een vraag
Social TASK
Bij TASK staan mensen en de projecten centraal. Deze kennis delen wij graag! Deze pagina is daar een voorbeeld van, maar we zijn ook actief op LinkedIn. Hier vertelt TASK over de projecten waaraan we werken en onze TASK'ers waarom ze met plezier aan deze projecten meewerken. 
Top