Team Eiffel

Team Eiffel is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken, Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

[websitenaam] onderdeel van

SOCIAL TASK

Verbreding Lekkanaal en aanleg 3de kolk Beatrixsluis

Verbreding Lekkanaal en aanleg 3de kolk Beatrixsluis

In het Lekkanaal bij Nieuwegein ligt de grootste monumentale binnenvaartsluis van Nederland: de Prinses Beatrixsluis. Een nieuwe, derde kolk moet uitkomst bieden.

Als Adviseur Strategisch Omgevingsmanagement (SOM) vormt Anko Grootveld vanuit TASK, samen met de projectleider SOM, de backoffice van het team Omgevingsmanagement en is daarmee de organisatorische as voor SOM. TASK adviseert over en bewaakt de SOM-methodiek, borgt en is verantwoordelijk voor de integraliteit (strategie en middelen).

Projectinformatie

In het Lekkanaal bij Nieuwegein ligt de grootste monumentale binnenvaartsluis van Nederland: de Prinses Beatrixsluis. Hier passeren jaarlijks maar liefst 50.000 schepen. Hierdoor lopen de wachttijden op. Bovendien worden schepen steeds groter. Een nieuwe, derde kolk moet uitkomst bieden. Martijn Scheerder van TASK werkt in opdracht van Rijkswaterstaat aan het project.

Met de aanleg van de derde kolk en de verbreding van het Lekkanaal wil Rijkswaterstaat de wachttijden weer binnen de norm brengen en tegelijkertijd ruimte maken voor de schepen die steeds groter en breder worden en meer tonnage hebben. De nieuwe kolk komt aan de oostzijde van de sluis, tezamen met de nodige voorhavens en ligplaatsen. Een omvangrijk project dus, dat in een omgeving ligt waarin andere partijen bezig zijn met het uitvoeren van projecten. Vanwege de aanwezigheid van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW) en de benodigde verplaatsing van enkele NHW-objecten heeft het project ook nog eens te maken met een UNESCO-werelderfgoed nominatie.

Er zijn vele stakeholders betrokken, waaronder bestuurlijke partners en maatschappelijke organisaties. Maar ook omwonenden en betrokken burgers worden over de voortgang van de planvorming geïnformeerd. Zo wordt de omgeving op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rondom het project.

Status project

Er is voor de omgeving nog weinig te merken van het project. Eind 2016 zal de opdrachtnemer beginnen met de werkzaamheden. In 2020 moet de realisatie gereed zijn, en is de aannemer nog 27 jaar verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud.

Stel een vraag
Social TASK
Bij TASK staan mensen en de projecten centraal. Deze kennis delen wij graag! Deze pagina is daar een voorbeeld van, maar we zijn ook actief op LinkedIn. Hier vertelt TASK over de projecten waaraan we werken en onze TASK'ers waarom ze met plezier aan deze projecten meewerken. 
Top