SOCIAL TASK

Uithoflijn Utrecht

De Uithoflijn: een fascinerend en complex project van de gemeente Utrecht en Provincie Utrecht samen. Bronny Ummels van TASK is als projectsecretaris direct betrokken bij het project De Uithoflijn.

In Utrecht-Oost wordt hard gewerkt aan de langverwachte aanleg van het tramtracé tussen Utrecht Centraal en Utrecht Science Park De Uithof:

De Uithoflijn. Het nieuwe traject loopt vanaf het Centraal Station, stopt op het nieuwe station Vaartsche Rijn en gaat dan langs de sportvelden van Kampong, het Galgenwaard Stadion en de Weg tot de Wetenschap naar de eindhalte bij de pas opgeleverde P+R in De Uithof. Een fascinerend en complex project van de gemeente Utrecht en Provincie Utrecht samen. Bronny Ummels van TASK is als projectsecretaris direct betrokken bij het project De Uithoflijn.

Projectinformatie

Wie ooit in buslijn 11 en 12 in Utrecht heeft gezeten, weet dat een tramverbinding richting De Uithof geen overbodige luxe is. Tegenwoordig studeren ongeveer 50.000 studenten in De Uithof en werken er 20.000 mensen. Waar men eerst afkon met een busverbinding tussen het Centraal Station en De Uithof wordt er nu gewerkt aan een tramverbinding. Het belang van deze verbinding wordt onderstreept door het feit dat in deze tijd van bezuinigingen hiervoor geld wordt vrijgemaakt. De tram is belangrijk voor de ontwikkeling van de stad en regio: deze vergroot de bereikbaarheid van De Uithof en de kwaliteit van het openbaar vervoer. Het tracĂ© loopt voor een groot deel langs het treinspoor tussen Utrecht Centraal en Lunetten en buigt voorbij voetbalstadion Galgenwaard af naar de Uithof.  

Het Uithoflijnproject omvat de realisatie van een werkend tramsysteem tussen Utrecht CS en De Uithof, dat kwalitatief goed is, voldoende veilig en goed ingepast is in de stedelijke omgeving. Daarbij behoort ook de aanschaf van het juiste trammaterieel.

Status project

Bronny is in haar projectrol de rechterhand van de projectdirecteur Uithoflijn, die aan het hoofd staat van de Projectorganisatie Uithoflijn (POUHL). Deze projectorganisatie bestaat uit medewerkers van zowel de Gemeente Utrecht als de Provincie Utrecht. Met als uiteindelijk doel de tramverbinding te realiseren tussen Utrecht Centraal en De Uithof.

Tijdens open dagen konden bezoekers meestemmen over negen interieurkeuzes voor de Uithoflijntram. Projectorganisatie Uithoflijn heeft de definitieve keuzes doorgegeven aan tramleverancier CAF, die sinds eind 2015 de in totaal 27 trams voor de Uithoflijn aan het bouwen zijn. De trams worden eigendom van OV-autoriteit provincie Utrecht (tot 2015: Bestuur Regio Utrecht). De eerste tram komt eind 2016 naar Utrecht. Dan volgt in 2017 een testperiode met vijf trams, waarin de trams en de infrastructuur worden getest, gevolgd door een proefperiode waarin trambestuurders hun opleiding krijgen, veiligheidsprocedures worden getest en de dienstregeling wordt beproefd. Vanaf medio 2018 kunnen reizigers, mede door de inzet van TASK, in 17 minuten naar de Uithof rijden.

Stel een vraag
Social TASK
Bij TASK staan mensen en de projecten centraal. Deze kennis delen wij graag! Deze pagina is daar een voorbeeld van, maar we zijn ook actief op LinkedIn. Hier vertelt TASK over de projecten waaraan we werken en onze TASK'ers waarom ze met plezier aan deze projecten meewerken. 
Top