SOCIAL TASK

Gemeente Amsterdam Metro en Tram - Noord-ZuidLijn Amsterdam

De Noord-Zuidlijn is een Amsterdamse metrolijn in aanleg. De lijn zal lopen van Amsterdam Noord (station Noord, vlak bij het Buikslotermeerplein), onder het centrum van Amsterdam door naar station Zuid.

TASK is vanaf de start van de uitvoering betrokken bij de begeleiding. Als preferred supplier zijn wij met een groot aantal consultants betrokken bij het bouw- en contractmanagement. Ook op het gebied van inkoopmanagement en projectbeheersing zijn wij bij dit project actief betrokken.

Projectinformatie

Voor deze lijn is het lijnnummer 52 gereserveerd. De metrolijn was controversieel voor en tijdens de bouw, met name vanwege de hoge kosten, de angst voor schade aan de oude binnenstad van Amsterdam en de gemaakte fouten tijdens de bouw.De aanhoudende controverse en de verzakking van meerdere panden aan de Vijzelgracht, zorgden ervoor dat de bouw van de lijn op veel plekken tijdelijk werd stilgelegd, tussen september 2008 en augustus 2009. Een commissie onder leiding van oud-minister Cees Veerman onderzocht of de bouw verder moest gaan, en kwam op 4 juni 2009 tot het advies dat de Noord/Zuidlijn afgewerkt moet worden. Op 1 juli 2009 besloot de Amsterdamse gemeenteraad overeenkomstig. Naar verwachting rijden de eerste metro's over de lijn in 2017.

Status project

Op dit moment zijn de tunnels en de stations aan zowel de noord- als zuidkant van de lijn klaar. In de binnenstad zijn nu drie stations in ruwbouw bijna klaar zodat binnenkort kan worden begonnen aan de afbouw. Aan de baan- en bovenbouw wordt gewerkt richting de binnenstad toe. Het punt is bereikt waarop het werk en daarmee ook de organisatie is gekanteld, zegt Benno. In het verleden lag het zwaartepunt op de onderbouw. ‘De bouw van de tunnel was natuurlijk lange tijd dominant. Nu de betonbouw bijna klaar is, is het moment aangebroken van equiperen van de ruwbouw.’ Dat betekent onder meer dat de alle plafonds, wanden en vloeren worden afgewerkt en installaties, ICT en liften geplaatst. Kortom, ‘alle toeters en bellen’.

Stel een vraag
Social TASK
Bij TASK staan mensen en de projecten centraal. Deze kennis delen wij graag! Deze pagina is daar een voorbeeld van, maar we zijn ook actief op LinkedIn. Hier vertelt TASK over de projecten waaraan we werken en onze TASK'ers waarom ze met plezier aan deze projecten meewerken. 
Top