SOCIAL TASK

Blankenburgverbinding

De Blankenburgverbinding is een tunnelverbinding, die de A20 en de A15 ten westen van Rotterdam met elkaar verbindt. Op het project van Rijkswaterstaat adviseert TASK op het gebied van omgevingsmanagement.

Foto: https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat / Joop van Houdt

De Blankenburgverbinding wordt de nieuwe snelweg A24. Deze snelweg verbind de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg. De A24 wordt voor een grote gedeelte een (land)tunnel zodat deze mooi in de omgeving past. Deze tunnel zal ook onder de vaarweg, Het Scheur, lopen. In 2024 zal hij worden opgesteld. Bij dit aanlegproject wordt ook de A20 verbreedt. Hiermee wordt de Rotterdamse haven beter bereikbaar en neemt de drukte op A15 en de Beneluxcorridor af.

Tijdens dit project is de samenwerking met de omgeving een belangrijk item. Dat is niet alleen het organiseren van informatie richting de omgeving, ook het organiseren van de participatie. Rijkswaterstaat vindt het belangrijk om de idee├źn, wensen en zorgen te horen van alle mensen en organisaties die betrokkenheid hebben bij de Blankenburgverbinding. De participatie met deze mensen en organisaties vindt zowel offline als online plaats. Aan de keukentafel, tijdens bijeenkomsten en via de interactieve website. Daarvoor heeft Rijkswaterstaat een omgevingsmanagement team opgericht. Anko Grootveld is namens TASK adviseur omgeving. Hij brengt advies uit over hoe de omgeving betrokken kan worden en op welke momenten dat extra aandacht vraagt.

Stel een vraag
Social TASK
Bij TASK staan mensen en de projecten centraal. Deze kennis delen wij graag! Deze pagina is daar een voorbeeld van, maar we zijn ook actief op LinkedIn. Hier vertelt TASK over de projecten waaraan we werken en onze TASK'ers waarom ze met plezier aan deze projecten meewerken. 
Top