Team Eiffel

Team Eiffel is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken, Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

[websitenaam] onderdeel van

SOCIAL TASK

Ombouw Amstelveenlijn

Belangrijke schakel in de regio

De Amstelveenlijn wordt toekomstvast gemaakt. De vernieuwde tramlijn verbindt straks Amstelveen Westwijk en Amsterdam Zuid. Het wordt een belangrijke schakel in het regionale openbaar vervoer..

De vernieuwing van de Amstelveenlijn wordt gerealiseerd door de afdeling Metro en Tram van de gemeente Amsterdam in opdracht van de Stadsregio Amsterdam. Een aantal projectconsultants van TASK zijn actief betrokken bij de Amstelveenlijn. Felix Paleari stuurt het contractmanagement aan van de Amstelveenlijn, Henk van der Meij geeft advies op het gebied van technisch management, Thijs van der Steeg is projectleider nevencontracten / assistent projectmanager uitvoering en Martijn Gijzen is toetscoördinator.

Projectinformatie

Amstelveen en Amsterdam Zuid zijn druk en populair. Veel mensen wonen, werken en studeren er. En er is nog steeds groei: meer bedrijven, meer bewoners, meer studenten. Bovendien ontwikkelt de Zuidas, als modern woon- en werkgebied, zich in hoog tempo en is station Amsterdam Zuid inmiddels een van de drukste stations van de regio. De Amstelveenlijn is hier een belangrijke, verbindende schakel in. Maar de huidige lijn voldoet niet meer. Hij is vaak overvol, het materieel is oud en toe aan vervanging en hij rijdt niet vaak genoeg. Onder andere hierom wordt de Amstelveenlijn vernieuwd.

De vernieuwde Amstelveenlijn gaat rijden tussen Westwijk en Amsterdam Zuid. Op station Zuid kan er overgestapt worden op aansluitend openbaar vervoer.

Status project

Het project bevindt zich nu volop in de uitvoeringsfase. Voor meer informatie, zie www.amstelveenlijn.nl.

Volgens de planning kan de nieuwe Amstelveenlijn in 2020 in gebruik genomen worden.

Stel een vraag
Social TASK
Bij TASK staan mensen en de projecten centraal. Deze kennis delen wij graag! Deze pagina is daar een voorbeeld van, maar we zijn ook actief op LinkedIn. Hier vertelt TASK over de projecten waaraan we werken en onze TASK'ers waarom ze met plezier aan deze projecten meewerken. 
Top