Team Eiffel

Team Eiffel is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken, Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

[websitenaam] onderdeel van

SOCIAL TASK

Stationsgebied Utrecht

Het nieuwe Stationsgebied van Utrecht wordt een ontmoetingsplek voor iedereen die wil reizen, winkelen, wonen, werken en ontspannen in de dynamiek van het hart van Nederland. TASK’er Ashna Bainathsah werkt in de rol van projectbeheerser aan het deelproject Stationsplein Oost.

Utrecht bouwt aan haar toekomst: een nieuw en innovatief Stationsgebied. Dat is nodig; sinds de bouw van Hoog Catharijne was er sprake van achterstallig onderhoud, verloedering, een groeiend aantal reizigers en een groeiend aantal inwoners. Bovendien bestaat er bij een groot deel van die inwoners de behoefte om het water weer terug in de singel te krijgen. Met de bouw van het nieuwe Stationsgebied worden al deze dingen tegelijk aangepakt. 

Projectinformatie

Momenteel zijn de historische binnenstad van Utrecht en het stationsgebied twee aparte delen van de stad. Een doel van het project Stationsgebied Utrecht is om deze delen weer samen te verbinden tot één samenhangend geheel. De leefbaarheid, veiligheid en bereikbaarheid worden verbeterd. Bovendien komt er meer ruimte voor cultuur en ontspanning. Het gebied wordt ook een stuk duurzamer: zuinige gebouwen en zonnecellen op de nieuwe perronkappen. Fietsers, voetgangers en het Openbaar Vervoer staan centraal in de plannen. De bouw van het nieuwe stationsgebied is een project van Gemeente Utrecht, Klepierre (voorheen Corio), ProRail en Jaarbeurs.

TASK professional Ashna Bainathsah is als projectbeheerser actief betrokken bij het deelproject Stationsplein Oost. Dit plein wordt de nieuwe schakel tussen Utrecht Centraal, Hoog Catharijne en de historische binnenstad van Utrecht. Er komen verschillende ruime looproutes die leiden naar de binnenstad. Op het nieuwe stationsplein en de aangrenzende bebouwing is plaats voor winkels en horeca met terrassen onder een transparant dak. Onder het plein komt ’s werelds grootste fietsenstalling, drie etages hoog met een capaciteit van 12.500 fietsen. Ashna ondersteunt de projectmanager in haar dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor de budgetbewaking en de informatievoorziening/documentatie van het project.

Status Project

Het totale project moet in 2021 af zijn. Stationsplein Oost wordt in fases opgeleverd. Het eerste deel van de fietsenstalling is geopend. Er is nu plek voor ruim 6.000 fietsen. De rest van de fietsenstalling en het stationsplein erboven openen in 2018.

Bovenstaande foto: copyright CU2030.nl

Stel een vraag
Social TASK
Bij TASK staan mensen en de projecten centraal. Deze kennis delen wij graag! Deze pagina is daar een voorbeeld van, maar we zijn ook actief op LinkedIn. Hier vertelt TASK over de projecten waaraan we werken en onze TASK'ers waarom ze met plezier aan deze projecten meewerken. 
Top