Team Eiffel

Team Eiffel is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken, Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

[websitenaam] onderdeel van

SOCIAL TASK

Vanuit TASK samenwerken aan de traminfra in Nieuwegein; Silvia en Felix vertellen

TASK collega’s zien elkaar regelmatig op kantoor, bij themabijeenkomsten of andere evenementen. Maar samen op een project werken behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Zo werken TASK'ers Silvia en Felix vanuit hun eigen expertise aan de verlegging van het tramtracé en de halte Nieuwegein City. Silvia als omgevingsmanager en Felix vervult de rol van projectmanager. We vroegen naar hun ervaringen én we kwamen langs in Nieuwegein voor wat plaatjes van dit indrukwekkende project.

Silvia “Gelukkig is het heel prettig om met Felix samen te werken en ervaar ik het vooral als een voordeel dat hij ook een TASK-collega is.”


"Met veel plezier werk ik als omgevingsmanager aan de verlegging van het tramtracé en de halte Nieuwegein City in opdracht van de Provincie Utrecht voor TASK. Het is een interessant project voor mij in meerdere opzichten.

Qua omgevingsmanagement is dit project zo interessant omdat eigenlijk vrijwel alle werkzaamheden plaats vinden op grondgebied van de gemeente Nieuwegein die gelijktijdig volop bezig is met gebiedsontwikkeling. Tijdens de werkzaamheden aan het tramtracé werd er bijvoorbeeld ook een kantoorpand gesloopt in de nabijheid van het spoor. Nauwe afstemming met de gemeente is dus van essentieel belang, zeker als het gaat om communicatie naar de omgeving. Nu het project in uitvoering is, hang ik dagelijks meerdere keren aan de telefoon met de omgevingsmanager van de gemeente en werken we op een constructieve manier samen.

De samenstelling van het team is voor mij ook interessant. Niet eerder heb ik op een project gewerkt waarbij de projectmanager ook vanuit TASK kwam. Ik werk nu nauw samen met Felix Paleari. In het begin vond ik het best spannend. Uiteraard kende ik Felix wel al van de wintersportreis van TASK. Samen met andere collega's had ik met Felix heen- en teruggereden. Je leert elkaar dan wel aardig kennen op persoonlijk vlak want tijdens zo'n lange autorit klets je natuurlijk over van alles en nog wat. Maar je leert iemand toch op een andere manier kennen als je moet samenwerken. Gelukkig is het heel prettig om met Felix samen te werken en ervaar ik het vooral als een voordeel dat hij ook een TASK-collega is. Daardoor voelt het veilig om al vanaf dag één feedback te vragen op de samenwerking en zo kan ik mezelf weer verder ontwikkelen."

Felix “Het is altijd bijzonder om te werken met TASK collega’s, omdat je hen zowel in als buiten het project ziet.”


"In december 2020 ben ik gestart als projectmanager op dit project. Een aantal plekken in het team moesten worden ingevuld en Silvia is toen gekozen als omgevingsmanager. Het is altijd bijzonder om te werken met TASK collega’s, omdat je hen zowel in als buiten het project ziet. Fijn hoe zorgvuldig Silvia acteert en de relatie met de stakeholders bewaakt.

We hebben een leuk en sterk team. Als het even spannend is kunnen we op elkaar bouwen. Na een lange voorbereidingsperiode is dan onlangs de uitvoering gestart, en inmiddels al weer bijna afgerond. Het is een project in een complexe omgeving waar iedereen elkaar hard nodig heeft om er een succes van te maken, ook al hebben we soms niet dezelfde belangen. Ik ben trots op het team en de collega’s van TBO (de beheerder), van de opdrachtnemer Dura Vermeer Railinfra, van de nevenprojecten en van de gemeente Nieuwegein. Samen zijn we al ver gekomen en gaan wij een mooi project opleveren voor de reizigers en voor de omgeving!"Bron:Publicatiedatum: 12 mei 2022
Wat is een productcontract?
Het productcontract Contractadvisering kan worden gezien als een grote menukaart waaruit de contractmanagers van Rijkswaterstaat binnen de drie percelen vastgestelde producten kunnen selecteren en uitvragen aan onze TASK-adviseurs. Een verantwoording van een PV of een managementrapportage zijn voorbeelden van producten uit de menukaart.
Meer info? Kom in contact
Top