Team Eiffel

Team Eiffel is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken, Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

[websitenaam] onderdeel van

SOCIAL TASK

In Amsterdam-Zuidoost is participatie 2.0 niet meer het toverwoord maar het credo

Voor Platform Omgevingsmanagement (POM) en de Landelijke Omgevingsmanagementdag schreef Coen Pennings een essay over participatiemoeheid bij bewoners, als gevolg van het modernisme in Amsterdam Zuidoost. Hoe belangrijk wordt de straat in de toekomst van gebiedsontwikkeling en place-making op buurtniveau?

De voorheen Amsterdamse Bijlmer is de proeftuin voor participatie. Op geen andere plek in Nederland is de intrede van participatie op grote schaal zo’n succes geweest. Van dicteren naar participeren. Van opleggen naar laten meedenken. Van top-down ontwerpen naar bottom-up bouwen. De afgelopen jaren ontstaat er langzaam afkeer. De bewoners zijn participatiemoeen voelen zich een proefkonijn in een proeftuin. Waar komt dit sentiment vandaan, en nog belangrijker, op welke manier kan de lokale overheid de participatiemoeheid wegnemen eninwoners, jong en oud, weer actief laten nadenken over hun eigen omgeving zodat de lokale overheid de levenskwaliteit van de inwoners kan verbeteren?

Lees het essay van Coen Pennings hier.

Bron:Publicatiedatum: 10 december 2020
Wat is een productcontract?
Het productcontract Contractadvisering kan worden gezien als een grote menukaart waaruit de contractmanagers van Rijkswaterstaat binnen de drie percelen vastgestelde producten kunnen selecteren en uitvragen aan onze TASK-adviseurs. Een verantwoording van een PV of een managementrapportage zijn voorbeelden van producten uit de menukaart.
Meer info? Kom in contact
Top