Team Eiffel

Team Eiffel is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken, Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

[websitenaam] onderdeel van

SOCIAL TASK

Thema-avond vol beleving!

Vervanging en Renovatie

Door: Coen Pennings | Geschatte leestijd: 2 minuten

Op woensdag 30 oktober jl. vond de herfsteditie van de terugkomende thema-avond van TASK plaats in restaurant Zuiver. Een avond waarbij werknemers van TASK, genodigden en relaties samenkomen om te netwerken, discussiëren en elkaar te inspireren.

Deze thema-avond stond in het teken van één van de grootste nationale en stedelijke opgaven van deze tijd: Vervanging & Renovatie (VenR). Op nationaal niveau het programma Vervanging en Renovatie waarin Rijkswaterstaat voor een gigantische opgave staat om (mogelijk) onveilige assets in recordtempo te onderzoeken en over te gaan op levensduurverlenging. Op stedelijke schaal betreft het voor de gemeente Amsterdam een gigantische opgave voor de vervanging van kademuren en bruggen in de historische binnenstad van Amsterdam.

Om het programma Vervanging en Renovatie aan de zaal met 60 genodigden uit te weiden waren Jan Slager (directeur programma VenR, Rijkswaterstaat) en zijn collega Mark van der Vusse (coördinator communicatie programma VenR, Rijkswaterstaat) bereid om in een interactieve presentatie de nut, noodzaak en opgave van het programma mee te geven aan de zaal.Na een korte introductie werd er door middel van het bekende “Petje Op, Petje Af” de zaal ondervraagd over de opgave. Een interactief element die na een uitgebreid buffet perfect uitkwam. Vragen zoals “Hoeveel projecten zijn er in het programma opgenomen?” en “Wat is het jaarlijks budget voor de opgave?” werden door een enkeling, wellicht bewust, verkeerd beantwoord. Het antwoord wat eenieder goed gokte, was de duur van de rit van Jaap Dekker van zijn huis in Woerden naar het TASK-kantoor in Utrecht. Een rit die normaal 20 minuten duurt, werd in het record van 2 uur voltooid door werkzaamheden aan de Galecopperbrug.

Het interactieve onderdeel werd afgesloten met een passief onderdeel waarin Jan de hoofdlijnen van het programma uitlichtte. Bewust met een open einde zodat de genodigden met elkaar in discussie konden gaan over de thema’s: Duurzaamheid, Maakbaarheid, Doorstroming, Betaalbaarheid en Innoveren. Tuurlijk roept een discussie ook altijd een kritische vraag op. Wat zou Rijkswaterstaat bijvoorbeeld wel aan de markt kunnen overlaten? En op welke wijze incorporeert Rijkswaterstaat nieuwe contractvormen in zijn aanbestedingen?Alex Dingemans (projectconsultant TASK en omgevingsmanager bij het programma Kademuren, gemeente Amsterdam) sloot de avond af met een introductie in een renovatieopgave in een krappe, drukke, oude binnenstad. Die van Amsterdam. De gemeente zet sinds de laatste jaren alles op alles om kademuren van erbarmelijke staat te renoveren en herbouwen. Met een budget van 2 miljard, 900 kilometer aan te vervangen kademuren waaraan 1600 woonboten geankerd liggen op plaatsen waar de kademuren moeten worden vervangen, is het programma binnen de gemeente Amsterdam een topprioriteit.

Het behouden van de kwaliteit van de omgeving, zonder dat deze omgeving onveilig wordt door het mogelijk inzakken van kademuren, vormt een gigantische opgave. Alex nam ons mee in de gigantische klus die de gemeente te wachten staat en weidde de belangrijkste doelstellingen in deze aanpak en de doelen die het team zichzelf heeft gesteld kundig uit. Twee kilometer vervanging per jaar, binnen de eerste vier jaar. Met passie licht Alex toe dat om deze opgave te realiseren de gemeente met de markt aan het zoeken is naar een geschikte contractvorm waarin kennis, kunde en ervaring binnen zes verschillende partners geborgd blijft. Met als grootste uitdaging het veilig houden van de stad, terwijl de functionaliteit niet afneemt.Na twee uur vol nieuwe inzichten, ideeën en nieuwe contacten werd de avond afgesloten met een kleine bezinning en reflectie. Met uiteraard genoeg stof tot napraten tijdens de borrel.

De volgende editie staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020. Als je daar bij wilt zijn, houd dan onze website of LinkedIn-pagina in de gaten. Je kunt je natuurlijk ook inschrijven voor de nieuwsbrief


Bron:Publicatiedatum: 7 november 2019
Wat is een productcontract?
Het productcontract Contractadvisering kan worden gezien als een grote menukaart waaruit de contractmanagers van Rijkswaterstaat binnen de drie percelen vastgestelde producten kunnen selecteren en uitvragen aan onze TASK-adviseurs. Een verantwoording van een PV of een managementrapportage zijn voorbeelden van producten uit de menukaart.
Meer info? Kom in contact
Top