Team Eiffel

Team Eiffel is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken, Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

[websitenaam] onderdeel van

SOCIAL TASK

Ooijen-Wanssum wint Waterinnovatieprijs 2019

Foto: TASK-collega's Roel van Swam en Pierre Vullings bij de keet van Projectbureau Ooijen-Wanssum

Tijdens het Waterinnovatiefestival in de Werkspoorkathedraal in Utrecht werd de Waterinnovatieprijs 2019 uitgereikt. Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum sleepte met twee innovatieve dijkontwerpen de juryprijs in de categorie Waterveiligheid in de wacht.

Een mooi resultaat voor het Projectbureau Ooijen-Wanssum. Ook bij TASK zijn we stiekem trots op dit resultaat. In het contractteam van het projectbureau zijn namelijk twee projectconsultants van TASK betrokken: Roel van Swam, contractmanager, en Pierre Vullings, toetscoördinator. Tijdens de aanbestedingsfase heeft het contractteam ingezet op een moderne contractvorm: D&C met een concurrentiegerichte dialoog. Deze contractmanagementstrategie heeft de inschrijvers uitgedaagd om innovatieve dijkontwerpen in de plannen te presenteren. Zo is er een optimaal klimaat gecreëerd waar de steilranddijk en de hogegronddijk het resultaat van zijn.

Unieke dijken

De steilranddijk en de hogegronddijk zijn uniek in hun soort omdat ze bijna volledig opgaan in het landschap. De steilrand is kenmerkend voor het terrassenlandschap van de Maas. De steilranddijk bootst dit met een erosiebuffer na. Deze zorgt er voor dat de dijk een natuurlijke uitstraling krijgt. De hogegronddijk is ingepakt in een glooiende heuvel en bijna niet herkenbaar als dijk. De grond op de dijk is zelfs geschikt voor recreatie, landbouw of natuur. Zo dragen deze nieuwe dijken niet alleen bij aan de hoogwaterveiligheid van het gebied maar passen ze ook nog eens perfect in het landschap van Ooijen-Wanssum. De dijken zijn tot stand gekomen met behulp van gebiedseigen grond, waardoor er sprake is van een duurzame dijkversterking. Door het robuuste ontwerp van de dijken is bovendien minder beheer nodig dan bij traditionele dijken.

Bron:Publicatiedatum: 20 december 2019
Wat is een productcontract?
Het productcontract Contractadvisering kan worden gezien als een grote menukaart waaruit de contractmanagers van Rijkswaterstaat binnen de drie percelen vastgestelde producten kunnen selecteren en uitvragen aan onze TASK-adviseurs. Een verantwoording van een PV of een managementrapportage zijn voorbeelden van producten uit de menukaart.
Meer info? Kom in contact
Top