Team Eiffel

Team Eiffel is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken, Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

[websitenaam] onderdeel van

SOCIAL TASK

Gebiedsontwikkeling Nieuwe Stijl

Foto: luchtfoto project Kustplaats IJmuiden aan Zee

Woensdag 15 mei organiseerde TASK de halfjaarlijkse thema-avond. Onderwerp van de avond is Gebiedsontwikkeling Nieuwe Stijl. Een actueel en breed thema. Deze thema-avond liet dit mooi zien met twee zeer uiteenlopende sprekers. Beide bezig met vernieuwende gebiedsontwikkeling, maar wel vanuit een compleet verschillend perspectief.De eerste spreker van de avond – Machteld Hooyman – nam ons mee in haar afstudeeronderzoek van de opleiding Master City Developer. Als Manager Strategie, Kwaliteit en Organisatie bij de dienst Metro en Tram van de gemeente Amsterdam, heeft zij onderzoek gedaan naar de vraag wat komt eerst: gebiedsontwikkeling of de aanleg van lightrailinfrastructuur? Een zeer relevante vraag, want beide worden gestuurd vanuit een verschillende institunionele invalshoek: enerzijds de planologen die vanuit vergezichten denken en anderszijds de verkeerskundigen en beheerders die juist vanuit de huidige praktijk en harde getallen denken. Met haar onderzoek toont Machteld aan dat de sleutel zit in een gezamenlijke aanpak, en ze geeft hierin aanbevelingen hoe deze institutionele barrière overwonnen kan worden. Na het theoretisch kader maakte Machteld haar onderzoek praktisch voor de zaal. Ze nam ons mee in de huidige status van het doortrekken van de Noord/Zuidlijn naar Schiphol. Erg interessant!

Onze eigen Jacco Kwakman was de tweede spreker. Werkend als omgevingsmanager bij een projectontwikkelaar is hij een perfect voorbeeld van een nieuwe aanpak. Hij nam ons mee in het project Kustplaats IJmuiden aan Zee en vertelde hoe de huidige plannen vorm krijgen. Uniek is dat de projectorganisatie Kustplaats IJmuiden aan Zee al in deze fase aan omgevingsmanagement doet. Jacco heeft de omgeving in kaart gebracht en borgt hun belangen binnen het ontwerpproces. Daarnaast zorgt hij ervoor dat de huidige bewoners betrokken blijven bij de planvorming. Deze aanpak neemt een hoop weerstand bij de omgeving weg en voorkomt zo problemen later in het planproces. Voor KondorWessels een nieuwe, maar nu al gewaardeerde aanpak!

Omgevingsmanagement voor projectontwikkelaars?


Wij merken dat er ook bij gebiedsontwikkelingen steeds meer behoefte is aan een goede omgevingsstrategie. Daarom hebben wij onze kennis van omgevingsmanagement benut en praktische pakketten ontwikkeld voor omgevingsmanagement bij gebiedsontwikkeling. De tools geven u inzicht in alle stakeholders, zorgen voor goedlopende procedures en een heldere strategie en aanpak. Daarmee zijn gebiedsontwikkelingen verzekerd van een goede samenwerking met de omgeving en worden onnodige problemen voorkomen.

Meer weten?
Neem contact op met Jaap Dekker!

T 030-2819300

Bron:Publicatiedatum: 23 mei 2019
Wat is een productcontract?
Het productcontract Contractadvisering kan worden gezien als een grote menukaart waaruit de contractmanagers van Rijkswaterstaat binnen de drie percelen vastgestelde producten kunnen selecteren en uitvragen aan onze TASK-adviseurs. Een verantwoording van een PV of een managementrapportage zijn voorbeelden van producten uit de menukaart.
Meer info? Kom in contact
Top