Team Eiffel

Team Eiffel is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken, Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

[websitenaam] onderdeel van

SOCIAL TASK

Thema-avond "energietransitie: succesvolle pioniers in de stad en op de weg"

Een groep woningcorporaties en bouwbedrijven wordt in 2012 gegrepen door een idee dat later een concept blijkt te zijn: ‘Nul Op de Meter’-renovatie in de sociale woningbouw (kortweg NOM). Zes corporaties en vier grote bouwers starten een samenwerkingsverband dat in niets lijkt op een traditioneel bouwcontract. De pioniers verenigen zich in De Stroomversnelling en hebben een projectoverstijgende aanpak. De drive om gezamenlijk innovatie tot stand te brengen in het verduurzamen van bestaande woningen voert de boventoon. Nu, 6 jaar later, is de NOM-woning een begrip en zijn sinds 2012 mooie resultaten gerealiseerd. Mariëlle van Rooden vertelt u wat dit initiatief heeft opgeleverd voor de energietransitie. En ook wat een innovatietraject met partijen doet en hoe samenwerking in de praktijk verloopt.

Het projectteam van A6 Lelystad heeft de ambitie om de meest duurzame snelweg van Nederland te realiseren. Het project is één van de pilotprojecten voor grootschalige opwekking van duurzame energie op het areaal van Rijkswaterstaat, als onderdeel van het Petaplan om het hele Rijk energieneutraal te krijgen. In de omgeving zijn veel andere projecten en initiatieven bezig met duurzaamheid. Rijkswaterstaat wil samenwerken met de omgevingspartijen en hen de kans geven om wensen en initiatieven mogelijk te maken. Deze samenwerking heeft de titel Duurzaam-PLUS. Frank Hoekemeijer zal ons meer vertellen over de ambitie van Rijkswaterstaat, de aanpak en hoe het team de duurzaamheidsambitie gaat verankeren in het Tracébesluit, contractering en de realisatie.

Mariëlle van Rooden

De eerste gastspreker van de avond is bekend: Mariëlle van Rooden. Mariëlle is eigenaar van Het Rooden Perspectief. Ze is van huis uit planoloog en sinds 2000 heeft zij deze basis aangevuld met ervaring in projecten met gebiedsontwikkeling, woningbouw en herontwikkeling. Ze werkt voor publieke en private partijen, vanuit haar overtuiging dat ontwikkeling en voortgang plaatsvinden wanneer deze partijen samenwerken en zich in elkaar kunnen verplaatsen. Mariëlle was van 2013 tot 2017 betrokken bij Stroomversnelling, waarvan de laatste 3 jaar als Kernteamlid.

Frank Hoekemeijer

Naast Mariëlle zal ook Frank Hoekemeijer komen spreken op de thema-avond. Frank is senior adviseur Leefomgeving bij Rijkswaterstaat. Hij heeft als vertegenwoordiger van de beleidsadviescommissie duurzaamheid van Bouwend Nederland een rol gehad bij de totstandkoming van de Aanpak Duurzaam GWW. Sinds 2017 is Frank werkzaam bij Rijkswaterstaat en adviseur bij het project Planstudie A6 Lelystad.

Inschrijven

De thema-avond vindt plaats op donderdag 8 november a.s. bij het Werkspoor Café De Leckere in Utrecht. De inschrijving voor de thema-avond is geopend en entree is gratis. Er is plek voor maximaal 60 personen, dus wees er snel bij!


Bron:Publicatiedatum: 1 oktober 2018
Wat is een productcontract?
Het productcontract Contractadvisering kan worden gezien als een grote menukaart waaruit de contractmanagers van Rijkswaterstaat binnen de drie percelen vastgestelde producten kunnen selecteren en uitvragen aan onze TASK-adviseurs. Een verantwoording van een PV of een managementrapportage zijn voorbeelden van producten uit de menukaart.
Meer info? Kom in contact
Top