Team Eiffel

Team Eiffel is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken, Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

[websitenaam] onderdeel van

SOCIAL TASK

iASSET lunchlezing

Het is vrijdag 12 mei, 12.15 uur. Op het kantoor van TASK druppelen de eerste gasten binnen. Op het programma staat een kleine en besloten lunchlezing over iASSET. Aanleiding van de lunchlezing is de prettige samenwerking tussen Ingenieursbureau Westenberg en TASK. We hebben elkaar gevonden binnen het vakgebied Systeemgerichte Contract Beheersing (SCB). Waar Westenberg een technische achtergrond heeft, staat TASK juist bekend om haar organisatorische kennis en vaardigheden. Op het gebied van SCB is dit een fijne combinatie gebleken.

Zo hebben wij bij TASK kennis gemaakt met het thema van de lunchlezing iASSET: een Asset Managementtool om risicogestuurd beheer en onderhoud van je assets te beheren.

Onder het genot van een drankje en een lekker broodje begint Robbert Bloksma, CTO & co-founder, zijn presentatie. Eerst gaat hij in op de achtergrond van Asset Management. Hij legt uit dat Asset Management een combinatie is van informatie-, organisatie- en risicomanagement. Het doel is onderhoudsoptimalisatie van je assets: balans tussen kosten, prestaties en risico’s.

Vervolgens gaat Robbert in op de mogelijkheden hoe iASSET je kan ondersteunen in het managen van je assets. Hij bespreekt het programma inhoudelijk en geeft nog meer verdieping aan de hand van drie verschillende praktijkvoorbeelden. Provincie Utrecht, Drenthe en Gemeente Nijmegen maken allemaal gebruik van iASSET, maar zetten het wel in op een andere manier.

Bij de interactieve lezing ontstaat er consensus in de zaal. De aanwezigen zijn het er mee eens dat bij Asset Management je database essentieel is. Het kan een hekelpunt zijn om je database op orde te krijgen. Wat is de status van je areaal? Wat voor onderhoud behoeft een bepaald gebouw?

Al met al was het een zeer geslaagde en levendige sessie. Bij TASK zijn we blij om ons netwerk aan elkaar te koppelen en zo kennis te delen. Wij volgen de ontwikkelingen van Asset Management binnen onze sector al jaren op de voet. Waarbij wij met name de focus hebben op de organisatorische kant. iASSET focust zich juist weer op informatie-, en risicomanagement. Zo hebben we een mooi raakvlak gevonden.

Bron:Publicatiedatum: 31 mei 2017
Wat is een productcontract?
Het productcontract Contractadvisering kan worden gezien als een grote menukaart waaruit de contractmanagers van Rijkswaterstaat binnen de drie percelen vastgestelde producten kunnen selecteren en uitvragen aan onze TASK-adviseurs. Een verantwoording van een PV of een managementrapportage zijn voorbeelden van producten uit de menukaart.
Meer info? Kom in contact
Top