Team Eiffel

Team Eiffel is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken, Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

[websitenaam] onderdeel van

SOCIAL TASK

UPDATE - Crowdfunding: Waterkrachtproject Dommelstroom

Duurzaamheid, een populair begrip onder organisaties en ondernemers. Maar duurzaam roepen en duurzaam zijn, is een wereld van verschil. Bij TASK willen wij graag dat laatste: duurzaam zijn.

Vanuit het principe van de vier P’s (Personeel, Planeet, Profijt en Plezier) werken wij aan een zo evenwichtig mogelijk maatschappelijke betrokkenheid. Wij vinden het belangrijk om te investeren in duurzame ontwikkelingen en zo onze ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Het pand van TASK heeft afgelopen jaren meerdere ingrepen ondergaan om energiebesparend te zijn. Zo hebben wij sinds 2014 een zonnepanelenpark in gebruik genomen. Daarnaast is er een vloerverwarming die werkt op een warmtepomp. Sensoren op de verlichting voorkomen verspilling. De combinatie van deze elementen zorgt voor een groen verwarmingssysteem.

Waterkrachtcentrale Dommelstroom

Als mens en als organisatie kun je niet zuinig genoeg zijn op onze planeet. Daarom blijven wij investeren in duurzame ontwikkelingen. Sinds kort is TASK mede-eigenaar geworden van de waterkrachtcentrale Dommelstroom. Een initiatief van Bram Taks en zijn vader Jan Taks, die momenteel bij TASK een project uitvoert.

De waterkrachtcentrale, die nog gebouwd moet worden, zet op een milieuvriendelijke manier de kracht van de rivier de Dommel om in duurzame elektriciteit. Eenmaal operationeel zal de installatie naar verwachting jaarlijks 600.000 kWh duurzame energie opwekken. Genoeg stroom voor meer dan 170 huishoudens!

De plannen voor de waterkrachtcentrale zijn inmiddels vergevorderd: alle noodzakelijke vergunningen zijn binnen, de bouw- en exploitatieplannen zijn goedgekeurd en liggen klaar. Wat nog rest is financiering om het project te realiseren. Het minimum-bedrag van €350.000 is reeds behaald en de bouw van de waterkrachtcentrale gaat door. Het streven is nu om voor 30 juni het volledige bedrag van €750.000 bijeen te brengen.

Update 14-03:
Het streefbedrag voor de bouw van de waterkrachtcentrale middels crowdfunding is behaald. Op dit moment controleert de notaris de inschrijvingen. Vervolgens kan er begonnen worden aan de bouw van het project.


Er bestaan verschillende soorten installaties om met waterkracht energie op te wekken. Voor de centrale in de Dommel is een vijzelturbine een zeer geschikte oplossing. Het neervallende water zorgt ervoor dat de turbine gaat draaien. De draaiende beweging van de turbine wordt door een generator omgezet in elektrische stroom. Deze stroom wordt ten slotte door een omvormer omgezet in de juiste spanning.


Bron:Waterkrachtcentrale DommelstroomPublicatiedatum: 14 maart 2016
Wat is een productcontract?
Het productcontract Contractadvisering kan worden gezien als een grote menukaart waaruit de contractmanagers van Rijkswaterstaat binnen de drie percelen vastgestelde producten kunnen selecteren en uitvragen aan onze TASK-adviseurs. Een verantwoording van een PV of een managementrapportage zijn voorbeelden van producten uit de menukaart.
Meer info? Kom in contact
Top