Team Eiffel

Team Eiffel is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken, Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

[websitenaam] onderdeel van

SOCIAL TASK

Een inspirerende avond!

Wederom een inspirerende avond. Woensdagavond 18 mei j.l. organiseerde TASK een avond met het thema Projectmanager Nieuwe Stijl. Vanaf een uur of vijf werden de belangstellenden ontvangen met een hapje en drankje en om tien uur, na de netwerkborrel, verlieten de laatste betrokkenen het kantoor van TASK.

Ben Kuipers, o.a. hoofddocent aan de Universiteit Leiden, startte de thema-avond met een leuke energizer. Iedereen in de zaal kreeg een A4’tje in handen en werd verzocht een x-aantal instructies te volgen zoals “vouw het A4’tje eerst over de lengte, nu over de breedte, scheur een hoekje af van de kleinste zijde…”, enzovoort. “Niemand in de zaal heeft vanavond het zelfde A4’tje gevouwen”, zei Ben Kuipers na zijn in rap tempo volgende instructies, “dit is nou een voorbeeld van traditioneel leiderschap”. Waarna Ben Kuipers op twee whiteboards heel zwart-wit twee leiderschapsstijlen met elkaar vergeleek: traditioneel tegenover gedeeld leiderschap. Een projectmanager volgens de nieuwe stijl gelooft in deze laatste vorm van leiderschap.

Na Ben Kuipers’ theoretische kader volgde de praktijk: Thijs van Steen en Harold van Steeg (beiden projectmanagers Noord/Zuidlijn) vertelden over hun samenwerking en deelden hun ervaringen vanuit de praktijk. Thijs van Steen heeft een opdrachtgevende rol (Gemeente Amsterdam, Metro en Tram) en Harold van Steeg heeft juist een opdrachtnemende rol (VIA NoordZuidlijn) in het project. Deze verschillende invalshoeken resulteerden in een interessante avond met een actief publiek, evenals inspiratie voor een vervolg.Bron:Publicatiedatum: 25 mei 2016
Wat is een productcontract?
Het productcontract Contractadvisering kan worden gezien als een grote menukaart waaruit de contractmanagers van Rijkswaterstaat binnen de drie percelen vastgestelde producten kunnen selecteren en uitvragen aan onze TASK-adviseurs. Een verantwoording van een PV of een managementrapportage zijn voorbeelden van producten uit de menukaart.
Meer info? Kom in contact
Top