Team Eiffel

Team Eiffel is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken, Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

[websitenaam] onderdeel van

SOCIAL TASK

Waterkrachtcentrale Dommelstroom bijna af

Het begon als een grap, maar het is nu bijna een voltooid project. Jan en Bram Taks, vader en zoon, bouwen hun eigen waterkrachtcentrale in Sint-Michielsgestel. De centrale moet zo'n 200 huishoudens van energie gaan voorzien.

Het plan voor de waterkrachtcentrale ontstond al jaren geleden. "We dachten na over hoe het zou zijn om in de Dommel bij de stuw energie op te wekken," zei Bram Taks tegen Omroep Brabant. "Het was ooit een grapje. Maar dat het er nu vijf jaar later echt van gaat komen en dat mensen willen investeren, dat hebben we nooit durven hopen."

Dommelstroom

Onder de noemer 'Dommelstroom' lukte het vader en zoon om in totaal 750.000 euro op te halen voor een vijzelturbine. Die schroef van 9 bij 4 meter is nu geplaatst. Daarnaast haalden ze 250.000 euro op bij sponsors.

TASK
Als mens en als organisatie kun je niet zuinig genoeg zijn op onze planeet. Daarom blijven wij bij TASK investeren in duurzame ontwikkelingen. TASK is mede-eigenaar geworden van de waterkrachtcentrale Dommelstroom. Een initiatief van Bram Taks en zijn vader Jan Taks, die momenteel bij TASK een project uitvoert.

Lees meer over ons MVO beleid >Bron:Omroep BrabantPublicatiedatum: 27 september 2016
Wat is een productcontract?
Het productcontract Contractadvisering kan worden gezien als een grote menukaart waaruit de contractmanagers van Rijkswaterstaat binnen de drie percelen vastgestelde producten kunnen selecteren en uitvragen aan onze TASK-adviseurs. Een verantwoording van een PV of een managementrapportage zijn voorbeelden van producten uit de menukaart.
Meer info? Kom in contact
Top