Team Eiffel

Team Eiffel is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken, Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

[websitenaam] onderdeel van

SOCIAL TASK

TASK Today - Opstelterreinen Metro Amsterdam (OMA)

Kennis delen is belangrijk voor TASK en voor de markt. Vanuit zijn rol als Projectmanager Opstelterreinen Metro Amsterdam, draagt TASK’er Felix Paleari daar graag aan bij. Tijdens een interne lunch bijeenkomst van Metro en Tram sprak hij de zaal toe over zijn huidige project.

Het metrostelsel in Amsterdam wordt sterk vernieuwd: veilige gerenoveerde stations, nieuwe ICT- en beveiligingssystemen, nieuwe metro’s, nieuwe parkeerplaatsen en een nieuwe metrolijn. Om ruimte te maken voor het nieuwe metromaterieel (M5) worden de opstelterreinen op de locaties Isolatorweg, Amstel, en Gaasperplas vernieuwd. Extra sporen en nieuwe wasstraten bieden uitkomst voor het nieuwe materieel. Een complex project, de metro’s moeten immers blijven rijden tijdens de werkzaamheden.

In het kader van kennis delen wil Felix Paleari meegeven dat wederzijds begrip en vertrouwen tussen opdrachtgever en opdrachtnemer essentieel is in een dergelijk project. “Om een goede samenwerking tot stand te brengen moet je nadenken over je eigen positie en houding en hoe je zelf aankijkt tegen je gesprekspartners. Je moet bewust een samenwerkingsvorm kiezen en zelf een betrouwbare partner zijn die doet wat ‘ie zegt, en zegt wat ‘ie doet. Daarbij is het altijd goed om samen af en toe naar het grotere geheel te kijken: Waar werken we naartoe? Door af en toe afstand te nemen zie je ook welke gezamenlijke belangen je hebt.”

Enkele feiten en cijfers over het project:

  • ca. 5500m spoor met ca. 7800 dwarsliggers
  • 14 extra parkeerplaatsen voor metro's 
  • 2 metrowasstraten
  • 1 gelijkrichterstation
  • Aanpassing treinbeveiliging systeem

Met een tweetal consultants, Projectmanager Felix Paleari en assistent projectmanager Wiebe Gielen, is TASK nauw betrokken bij het project.Bron:Bovenste foto: Wiep van ApeldoornPublicatiedatum: 30 november 2015
Wat is een productcontract?
Het productcontract Contractadvisering kan worden gezien als een grote menukaart waaruit de contractmanagers van Rijkswaterstaat binnen de drie percelen vastgestelde producten kunnen selecteren en uitvragen aan onze TASK-adviseurs. Een verantwoording van een PV of een managementrapportage zijn voorbeelden van producten uit de menukaart.
Meer info? Kom in contact
Top