Team Eiffel

Team Eiffel is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken, Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

[websitenaam] onderdeel van

SOCIAL TASK

Creëer gelijke kansen voor Indiase straatmeisjes

Sapna (14) woonde met haar familie op straat vlakbij een vuilnisbelt in Calcutta, India. Op straat leven is heel gevaarlijk voor meisjes en er is een groot risico op seksuele of fysieke mishandeling. Sapna kwam in een Rainbow Home terecht. Hier heeft ze ontdekt hoe ze weer kind mag zijn en hoe leuk het is om te leren. Sapna krijgt extra onderwijs om haar achterstand in te halen en ze werkt hier hard voor. Ze vindt het heerlijk om basketbal te spelen en te dansen. Ze geeft veel om anderen en wil daarom maatschappelijk werker worden, zodat ze in de toekomst andere straatkinderen kan helpen.

Duizenden meisjes zoals Sapna proberen dagelijks te overleven op de straten van Indiase steden als Calcutta en Delhi. Net4kids helpt deze kwetsbare kinderen en geeft hen een kans op een onafhankelijke en zelfstandige toekomst.

Rainbow Homes

Sinds 2004 ondersteunt Net4kids het Rainbow Homes project in India. Rainbow Homes biedt huisvesting, onderwijs en re-integratie aan straatmeisjes. Het bijzondere van het project is de unieke manier waarop kinderen met verschillende religies, kasten en achtergronden bij elkaar gebracht worden op scholen en hier van elkaar leren. Momenteel worden vier Rainbow Homes ondersteund waar op jaarbasis 370 kinderen worden opgevangen. Naast onderdak krijgen meisjes zorg, onderwijs en de mogelijkheid om hun talenten te ontwikkelen. Inmiddels zijn er 30 Rainbow Homes in zes steden.

Geeft straatmeisjes een kans!

De sponsoring van één meisje bedraagt € 830,25 per jaar en dat geeft haar de mogelijkheid om in een veilige omgeving haar opleiding te continueren. Voor 2016 staat nog een totaalbedrag van ruim € 200.000 open ter investering. Investeer mee en geef straatmeisjes de kans die Sapna ook heeft gekregen.

TASK steunt Net4kids. U ook?


Bron:Net4kidsPublicatiedatum: 9 oktober 2015
Wat is een productcontract?
Het productcontract Contractadvisering kan worden gezien als een grote menukaart waaruit de contractmanagers van Rijkswaterstaat binnen de drie percelen vastgestelde producten kunnen selecteren en uitvragen aan onze TASK-adviseurs. Een verantwoording van een PV of een managementrapportage zijn voorbeelden van producten uit de menukaart.
Meer info? Kom in contact
Top