SOCIAL TASK

Het verhaal van Shabnam

Rainbow homes: het verhaal van Shabnam, de straatacrobaat

Shabnam kwam in 2008 in een Rainbow home in Delhi. Ze leefde samen met haar moeder in een sloppenwijk en zwierf hoofdzakelijk op straat. De vader van Shabnam had zijn gezin verlaten en liet moeder en dochter achter zonder enige vorm van steun. Ze hadden nauwelijks te eten en het dagelijks leven was erg zwaar. Om te overleven op straat deed Shabnam acrobatische trucs bij verkeerslichten en bedelde ze samen met haar moeder. Toen kwam Shabnam met het Rainbow home in contact. Dit was haar redding. Nu is ze veilig en gaat ze naar school. Ze is een goede leerling en erg actief in de buitenschoolse activiteiten. Haar droom is om later artiest of politieagent te worden.

Kwetsbare meisjes van de gevaarlijke straat halen

Net4kids en haar projectpartner Rainbow heeft als doel om voor 2018 maar liefst 10.000 kwetsbare meisjes als Shabnam van de straat te halen en een toekomst te bieden. Rainbow biedt persoonlijke zorg, aandacht, een thuis en een opleiding. De voormalig straatmeisjes krijgen een kans hun talenten te ontwikkelen en iets van hun leven te maken. Na hun 18e jaar zullen de meisjes worden gere-integreerd in de samenleving, op weg naar een zelfstandig en onafhankelijk bestaan.

TASK steunt Net4kids. U ook?

In plaats van het versturen van relatiegeschenken en kerstkaarten heeft TASK ervoor gekozen om dit budget vrij te maken voor Net4kids. Onlangs hebben wij zes meisjes geholpen in het project Rainbow Homes. De sponsoring van één kind bedraagt €830,25 per jaar. Investeer mee en geef de alleramste kinderen in India de kans die Shabnam ook heeft gekregen.


Bron:Net4kidsPublicatiedatum: 18 december 2015
Meer info? Kom in contact
Meer informatie?

Neem dan contact met ons op!

T   030-2819300
E   info@task.nl

Top