SOCIAL TASK

In het zonnetje gezet

Zonnepanelen zijn populair onder ondernemers. Uit onderzoek van De Zaak blijkt, dat bijna een kwart van de ondernemers zonnepanelen heeft en zeker de helft het overweegt. Belangrijkste factor voor het plaatsen van de zonnevanger is het maatschappelijk verantwoord ondernemen. De Zaak concludeerde dit uit een enquête onder 500 ondernemers in Nederland.

TASK nam in februari op eigen dak een zonnepanelenpark in gebruik. Ook voor TASK was het maatschappelijk verantwoord ondernemen de belangrijkste factor. "Op verzoek van TASK is er samen met de verhuurder gewerkt aan het plan voor de panelen. Een onderlinge samenwerking zorgde ervoor dat het project relatief snel gerealiseerd kon worden" aldus Frank de Vos.

Het pand van TASK heeft afgelopen jaren meerdere ingrepen ondergaan om energiebesparend te zijn. Zo is er ook een vloerverwarming die werkt op een warmtepomp. De combinatie van deze twee elementen zorgt voor een groen verwarmingssysteem. Sensoren op de verlichting voorkomen verspilling en door minder ruimte te gebruiken behalen we een grotere cost-efficiency.

Nederland is een goed land voor zonnepanelen. Stichting Monitoring Zonnestroom (SMZ) vroeg samen met de Universiteit utrecht (UU) 5000 zonnepaneel bezitters hoeveel energie hun panelen opbrengen. In de actie "Tel de zon" kwam naar voren dat een gemiddeld paneel 33,4 kWh opbrengt in de maand mei.In totaal zijn de panelen van TASK goed voor 15.000 kWh per jaar. Dat is genoeg om circa 10 huizen van stroom te voorzien.

Nog belangrijker is dat het een verbluffende 9,2 ton CO2 op jaarbasis bespaart. Dat is even veel CO2 als een auto uitstoot die eenmaal om de aarde rijdt.

Weet u wat nog meer 9,2 ton weegt?
Tien en een halve Ford Ka's

Druk op de buttons om de besparing van de panelen bij TASK op het dak te volgen.

Bron:Publicatiedatum: 30 juni 2014
Meer info? Kom in contact
Meer informatie?

Neem dan contact met ons op!

T   030-2819300
E   info@task.nl

Top