Team Eiffel

Team Eiffel is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken, Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

[websitenaam] onderdeel van

SOCIAL TASK

Mijn werk en ik: Martine Smit - Omgevingsmanager

Mijn werk en ik

Mijn werk en ik is een reeks van artikelen waar TASK'ers in vertellen wat hun functie precies inhoudt. Leer meer over de diverse functie bij grote civiele projecten en op welke manier de functies uitdagend zijn. Ook vertelt onze back-office over hoe het is om ondersteuning te bieden aan externe consultants.

    
 
 

Wie ben je en wat is je functie?

Martine Smit is de naam. Ik werk alsAdviseur Omgeving bij Rijkswaterstaat, project A9 Amstelveen (onderdeel van Schiphol-Amsterdam-Almere). De afgelopen jaren heb ik voor verschillende ruimtelijke projecten gewerkt. Gebiedsontwikkeling loopt daarbij als een rode draad door de projecten.


Hoe ben je in je functie gerold?

Twee jaar geleden wilde ik de overstap maken naar Omgevingsmanagement. Met TASK kon ik die stap zetten en ben ik toen terecht gekomen bij het programma Schiphol Amsterdam Almere (SAA) van Rijkswaterstaat. Dat begon met het invullen van het zwangerschapsverlof van TASK collega Josselien Leenhouts als Adviseur Strategisch Omgevingsmanagement, waarna ik verder kon in de rol van Adviseur Omgeving in het project A9 Amstelveen.

Wat is het leukste onderdeel van jouw functie?

Het leukste deel van mijn functie zijn de contact momenten met de stakeholders langs het trajecten A9 -Amstelveen. Door de verscheidenheid aan stakeholders en de bijbehorende gesprekken is geen dag hetzelfde. Die afwisseling van gesprekken met daarbij de samenwerking met het projectteam van A9 - Amstelveen maakt dit een geweldige functie.

Waar zit de grootste uitdaging van jouw functie?

Het ontwerp van de A9 - Amstelveen zodanig dat maakt dat we het uiterste hebben gehaald uit de omgeving en de interne organisatie, blijkt de grootste uitdaging in mijn werk. Een optimaal ontwerp dat gedragen wordt door de omgeving. Aan ons (het omgevingsteam) de taak om binnen de kaders van de opdracht naar win-win situaties te zoeken en een optimaal resultaat te halen, waarbij we zoveel mogelijk belangen een plek kunnen geven.

Op welk deel van je functie of project ben je trots?

Het afgelopen jaar hebben we met het omgevingsteam de klanteisen op hoofdlijnen opgehaald bij de grootste stakeholders. Die zijn allemaal akkoord met de gemaakte afspraken. Dit is belangrijke input voor het verder uitwerken van het ontwerp samen met het ingenieursbureau. Belangrijk daarbij is dat we samen met de gemeente Amstelveen in 2013 nieuwe afspraken hebben kunnen maken over het nieuw ontwerp als alternatief voor de te dure tunnel.

 Bron:Martine SmitPublicatiedatum: 25 september 2014
Wat is een productcontract?
Het productcontract Contractadvisering kan worden gezien als een grote menukaart waaruit de contractmanagers van Rijkswaterstaat binnen de drie percelen vastgestelde producten kunnen selecteren en uitvragen aan onze TASK-adviseurs. Een verantwoording van een PV of een managementrapportage zijn voorbeelden van producten uit de menukaart.
Meer info? Kom in contact
Top