Team Eiffel

Team Eiffel is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken, Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

[websitenaam] onderdeel van

SOCIAL TASK

Mijn werk en ik: Johan Verbraak - Coördinatie kabels en leidingen

Mijn werk en ik

Mijn werk en ik is een reeks van artikelen waar TASK'ers in vertellen wat hun functie precies inhoudt. Leer meer over de diverse functie bij grote civiele projecten en op welke manier de functies uitdagend zijn. Ook vertelt onze back-office over hoe het is om ondersteuning te bieden aan externe consultants.

    
 
 

Wie ben je en wat is je functie?

Mijn naam is Johan Verbraak en ik kom uit Breda. Sinds 2009 ben ik werkzaam als consultant bij Task. Momenteel werk ik voor ProRail in Delft aan het SpoorzoneDelft project. Mijn functie betreft het coördineren van de kabels en leidingen werkzaamheden en overige voorzieningen, zowel ondergronds als bovengronds. Hierover maak ik afspraken en leg deze vast met de betrokken partijen. Mijn functie is dus kort samengevat “ruimte maken” zodat het nieuwe infraproject ongehinderd gerealiseerd kan worden.

Hoe ben je in je functie gerold?

Ik ben vanuit de tekenkamer, met ruime ervaring op het gebied van kabels en leidingen en beheersystemen, terecht gekomen op het HSL-zuid project. Hier ben ik 6 jaar onderdeel geweest van een team dat zich bezig hield met de coördinatie van kabels en leidingen werkzaamheden. Dit deed ik zowel aan de opdrachtgeverzijde ,vanaf de voorbereiding tot de uitvoering, als aan de aannemerszijde tot en met het toezicht op het uitvoeren. Vanuit dit project ben ik doorgestroomd naar de N201 Aalsmeer/Uithoorn waar ik vanuit het ingenieursbureau van de aannemer bij de alliantie N201 werkzaam ben geweest. Bij dit project ben ik in contact gekomen met mensen van TASK, en via TASK ben ik zodoende in mijn huidige functie gerold.

Wat is het leukste onderdeel van jouw functie?

Het leuke aan deze functie is dat echt geen dag hetzelfde is.Ik hou mij bezig vanuit de opdrachtgever met vooral de technische scope van het verleggen van kabels en leidingen en alles wat hierbij hoort. Dit is zowel de voorbereiding en het bepalen van de technische scope en dit bespreken en vastleggen met de betrokken “stakeholders”, als het begeleiden van de uitvoering en het bewaken van de in opdracht gegeven scope. Het leuke hiervan is dat je met omgevingsmanagement bezig bent. Je komt in contact met diverse mensen die allen een verschillend belang hebben in de omgeving waar jij jou werkzaamheden aan het uitvoeren bent.

Waar zit de grootste uitdaging van jouw functie?

De grootste uitdaging zit in het gezamenlijk naar oplossingen zoeken in relatie tot het infrastructurele project. Ondertussen moet je de wederzijdse belangen van de stakeholders respecteren. Een goed overzicht houden en goede communicatie is hierbij cruciaal.

Op welk deel van je functie of project ben je trots?

Ik ben er trots op dat ik in ieder project het vertrouwen kan winnen van alle betrokken partijen. Je hoeft het niet altijd eens te zijn met elkaar, maar elkaar vertrouwen en respecteren is de basis om tot een gezamenlijk gedragen oplossing te komen.

 Bron:Johan VerbraakPublicatiedatum: 11 november 2014
Wat is een productcontract?
Het productcontract Contractadvisering kan worden gezien als een grote menukaart waaruit de contractmanagers van Rijkswaterstaat binnen de drie percelen vastgestelde producten kunnen selecteren en uitvragen aan onze TASK-adviseurs. Een verantwoording van een PV of een managementrapportage zijn voorbeelden van producten uit de menukaart.
Meer info? Kom in contact
Top