Team Eiffel

Team Eiffel is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken, Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

[websitenaam] onderdeel van

SOCIAL TASK

Mijn werk en ik: Hans van Tilborg - Adviseur inkoop

Mijn werk en ik

Mijn werk en ik is een reeks van artikelen waar TASK'ers in vertellen wat hun functie precies inhoudt. Leer meer over de diverse functie bij grote civiele projecten en op welke manier de functies uitdagend zijn. Ook vertelt onze back-office over hoe het is om ondersteuning te bieden aan externe consultants.

    
 
 

Wie ben je en wat is je functie?

Ik ben Hans van Tilborg en werk nu bijna 10 jaar bij TASK. Na een jaar gewerkt te hebben als Commercieel Manager bij het Shell project “Metamorfose” ben ik bij Rijkswaterstaat Utrecht terecht gekomen in de functie van senior Adviseur Inkoop. Als coördinator Inkoop ben ik daar betrokken geweest bij zowat alle contracten (nat en droog) die in het Utrechtse areaal op de markt zijn gezet in de afgelopen 9 jaar. Ook vervulde ik voor een aantal projecten de rol van Contractmanager

Per 22 september ben ik nu begonnen aan een nieuwe uitdaging bij Waterschap Hollandse Delta. Als Contractmanager voor de Compenserende Maatregelen Kierbesluit ga ik het deelproject Goeree-Overflakkee voorbereiden en uitvoeren.

Hoe ben je in je functie gerold?

De ingezette verandering van Rijkswaterstaat om meer een regie-organisatie te gaan worden, vereiste een professionalisering van de inkoop- en contractmanagement functie. Hierbij werd door RWS gebruik gemaakt van expertise vanuit de markt en werd ik ingehuurd. De voortrekkersrol die RWS ondertussen heeft opgebouwd op het gebied van innovatieve contracten zal me ongetwijfeld van pas komen in mijn nieuwe functie bij het Waterschap.

Wat is het leukste onderdeel van jouw functie?

Bij Rijkswaterstaat heb ik mogen meehelpen aan de vernieuwing van de organisatie en mogen meewerken aan ontwikkelingen zoals van RAW- naar E&C-, D&C-, DBFM-contracten, de overgang van laagste prijs naar EMVI, de overgang van UAV naar UAV-GC, de overgang van dagelijks toezicht naar Systeemgerichte Contractbeheersing, de invoering van het IPM-model, etc. Deze dynamische ontwikkeling van het vakgebied Contractmanagement is zeer boeiend.Als Inkoopadviseur heb ik veel aanbestedingen gedaan en dat blijft altijd een spannend en enerverend proces met altijd weer verrassingen. Het is echt nooit saai.

Waar zit de grootste uitdaging van jouw functie?

De grootste uitdaging is het steeds bieden van toegevoegde waarde voor de organisatie door kosten, processen en kwaliteit te optimaliseren. De win-win situatie voor opdrachtgever en opdrachtnemer kan bereikt worden door de transitie van een afreken- naar een samenwerkingscultuur. De basis hiervan ligt al vroeg in het inkoopproces.

Op welk deel van je functie of project ben je trots?

Na elke aanbesteding van een werk wordt het aanbestedingstraject geëvalueerd met de aannemers die zich hebben ingeschreven. Het geeft een goed gevoel als alle partijen, ook degenen aan wie het werk niet gegund wordt, toch tevreden terugkijken op de aanbesteding. Verder ben ik nog steeds trots op projecten die ik in het verleden heb gerealiseerd in het buitenland. Als Nederlander voor een Amerikaanse opdrachtgever met een Duitse onderaannemer een project realiseren in Frankrijk, dat geeft toch ook wel een bijzondere dynamiek aan het werk.

 Bron:Hans van TilborgPublicatiedatum: 23 september 2014
Wat is een productcontract?
Het productcontract Contractadvisering kan worden gezien als een grote menukaart waaruit de contractmanagers van Rijkswaterstaat binnen de drie percelen vastgestelde producten kunnen selecteren en uitvragen aan onze TASK-adviseurs. Een verantwoording van een PV of een managementrapportage zijn voorbeelden van producten uit de menukaart.
Meer info? Kom in contact
Top