Team Eiffel

Team Eiffel is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken, Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

[websitenaam] onderdeel van

SOCIAL TASK

Mijn werk en ik: Eddy van der Ploeg - contractgemachtigde

Mijn werk en ik

Mijn werk en ik is een reeks van artikelen waar TASK'ers in vertellen wat hun functie precies inhoudt. Leer meer over de diverse functie bij grote civiele projecten en op welke manier de functies uitdagend zijn. Ook vertelt onze back-office over hoe het is om ondersteuning te bieden aan externe consultants.

    
 
 

Wie ben je en wat is je functie?

Mijn naam is Eddy van der Ploeg en ben op dit moment werkzaam bij Rijkswaterstaat West-Nederland Noord als Contractgemachtigde UAV-GC (Contractleider). Ik ben contractleider van het project Walradar langs het Noordzeekanaal in Noord-Holland.

Hoe ben je in je functie gerold?

In het verleden heb ik al ervaring opgedaan als toezichthouder, directievoerder en projectleider van Civieltechnische projecten. Dit waren projecten die altijd met zogenaamd RAW bestek op de markt werden gezet. Bij deze contracten was de UAV van toepassing en daar hoorde de termen als bijvoorbeeld directievoerder bij. Toen ik bij de Noord Zuid lijn terecht kwam leerde ik ook de geïntegreerde contracten kennen en daarmee de UAV-GC. Vervolgens ging ik bij Rijkswaterstaat aan de slag als Toetscoördinator en leerde ik Systeemgerichte Contract Beheersing (SCB) kennen. Na dat ongeveer een jaar gedaan te hebben ben ik de contractleiding gaan doen van een contract.

Wat is het leukste onderdeel van jouw functie?

Het leukste onderdeel van mijn functie vind ik dat je direct contact met de opdrachtnemer hebt over de voortgang van het werk. Bij RWS gebeurt dat vooral risico gestuurd met behulp van SCB. Maar ook zaken zoals voortgang, planning en het afstemmen van de werkzaamheden met alle stakeholders behoren tot je taken. Ik vind het erg leuk om met alle stakeholders te communiceren over het werk. Ook het afwegen van alle belangen is daarbij altijd een uitdaging voor mij. Vooral om vervolgens tot de juiste oplossing te komen waarbij elke stakeholder zich gehoord voelt.

Waar zit de grootste uitdaging van jouw functie?

Mijn grootste uitdaging is om het project binnen de tijd en het beschikbare budget succesvol op te leveren. Dat kan best lastig zijn omdat er stakeholders kunnen zijn met tegenstrijdige belangen. Ook gebruikers eisen kunnen door diverse factoren gedurende het project wijzigen. Het is dan zaak om inzichtelijk te maken wat de eventuele meer kosten hiervan zijn en of dat dit is in te passen in het project. Of als het budget er niet is, extra budget aan te vragen om de gewijzigde eisen wel te kunnen uitvoeren.

Op welk deel van je functie of project ben je trots?

Het feit dat er op dit moment een goed werkend walradar systeem aanwezig is langs het Noordzeekanaal. Waardoor de verkeersbegeleiding van de scheepvaart op het Noordzeekanaal verbeterd is. Ook zijn de werkplakken van de scheepvaart verkeersleiders en sluisbedienaars vernieuwd in IJmuiden en Amsterdam (Oranjesluizen). De medewerkers hebben een werkomgeving die aan de huidige maatstaven voldoet en kunnen de komende jaren hun werkzaamheden blijven uitoefenen op modern ingerichte werkplekken.

 Bron:Eddy van der PloegPublicatiedatum: 4 november 2014
Wat is een productcontract?
Het productcontract Contractadvisering kan worden gezien als een grote menukaart waaruit de contractmanagers van Rijkswaterstaat binnen de drie percelen vastgestelde producten kunnen selecteren en uitvragen aan onze TASK-adviseurs. Een verantwoording van een PV of een managementrapportage zijn voorbeelden van producten uit de menukaart.
Meer info? Kom in contact
Top