Team Eiffel

Team Eiffel is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken, Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

[websitenaam] onderdeel van

SOCIAL TASK

Mijn werk en ik: Ancilla Verwey

Mijn werk en ik

Mijn werk en ik is een reeks van artikelen waar TASK'ers in vertellen wat hun functie precies inhoudt. Leer meer over de diverse functie bij grote civiele projecten en op welke manier de functies uitdagend zijn. Ook vertelt onze back-office over hoe het is om ondersteuning te bieden aan externe consultants.

 
   
 
 

Wie ben je en wat is je functie?

Ik ben Ancilla Verwey en geboren in Arnhem en nu 10 jaar woonachtig in Rotterdam. Naast mijn werk houd ik mij bezig met aanpassingen in mijn huis. Dit project loopt iets uit, maar zit bijna haar eindfase. Naast mijn werk en klussen in huis heb ik vele interesses, onder andere hardlopen en het lezen van boeken. Sinds 2008 werk ik met veel plezier bij TASK op uitdagende projecten. Momenteel is dat voor de Dienst Metro op het project Noord/Zuidlijn. Bij de Dienst Metro vervul ik binnen verschillende lagen in de organisatie de rol als procescoördinator om een nieuw systeem te implementeren. Hier richt ik mij op het gebied van advies in structuur en het proces. Daarnaast houd ik mij bezig met trainingen en coaching in het kader van het verandertraject.

Hoe ben je in je functie gerold?


Ik ben er dan ook echt in gerold. De opdracht was in eerste instantie voor een periode van 5 maanden; de voorbereidingen waren al gedaan. Echter waren er nog wat technische problemen in de voorbereiding tot het daadwerkelijk implementeren van het nieuwe systeem.


Wat is het leukste onderdeel van je functie?

Ik ben nu drie jaar bij de Dienst Metro en heb het implementatietraject begeleid bij vier contractteams en zeven stafafdelingen. Momenteel rond ik daar nog drie contractteams af. Het leukste onderdeel van mijn opdracht is dat ik op verschillende lagen in de organisatie met collega’s mag werken en hun vertrouwen heb om het project bij hen te begeleiden. Ik vind het dan ook heel belangrijk dat alle betrokken medewerkers vanaf het begin goed worden geïnformeerd. Uiteraard is weerstand bij dit soort processen niet te vermijden, maar dat houdt je scherp.

Waar zit de grootste uitdaging van jouw functie?

De uitdaging zit ‘m in het maken van een vertaalslag van de uitvoering in de techniek naar het vastleggen van de processen. Samenwerken met mensen met verschillende kennisgebieden, ervaring en expertise. De techniek ‘het bouwen buiten’ spreekt mij heel erg aan en heb daar een goed gevoel bij. Het implementatietraject voor een nieuw systeem lijkt eenvoudig, maar zo complex als het bouwen van een nieuwe Metrolijn is, zo ook is dat bij het introduceren van een nieuw systeem. De uitdaging hierin vind ik het zoeken naar raakvlakken en daar waar mogelijk een goede aansluiting vinden in het werk van de medewerkers en het vastleggen van deze processen in het nieuwe systeem.

Op welk deel van je functie of project ben je trots?

Ik ben trots dat ik een bijdrage mag leveren aan het eindresultaat en verbindingen mag leggen tussen de mensen en organisatie.

 Bron:Ancilla VerweyPublicatiedatum: 7 oktober 2014
Wat is een productcontract?
Het productcontract Contractadvisering kan worden gezien als een grote menukaart waaruit de contractmanagers van Rijkswaterstaat binnen de drie percelen vastgestelde producten kunnen selecteren en uitvragen aan onze TASK-adviseurs. Een verantwoording van een PV of een managementrapportage zijn voorbeelden van producten uit de menukaart.
Meer info? Kom in contact
Top