SOCIAL TASK

Karin Peters

Karin Peters

Senior administrateur

Ik ben Karin Peters en sinds december 2018 werk ik met veel plezier bij TASK in een team als senior administrateur.

Na de Havo en een middelbare opleiding ging ik aan de slag op de afdeling verkoop van een groot bedrijf, waar ik merkte dat mijn ambities meer lagen in cijfermatig en organisatorisch werk. Op deze plek miste ik een bepaalde uitdaging in mijn werk. In de avonduren heb ik toen mijn diploma MBA gehaald en ben daarna verder gegaan met SPD dat ik afrondde met een aantal certificaten. Tijdens mijn studie SPD heb ik de administratie opgezet van een technisch bedrijf. Het opzetten van de administratie van A tot Z gaf mij veel voldoening. Mijn ondernemende en leergierige aard heeft uiteindelijk geleid tot een brede ervaring in verschillende administratieve taken bij meerdere bedrijven.

In mijn huidige werkzaamheden als administrateur krijg ik er energie van om processen te optimaliseren zodat je snel een goed inzicht in de financiën krijgt. Het is heel leuk om analyses te bouwen die voor iedereen te begrijpen zijn. Een administratie moet er goed en overzichtelijk uitzien, dan ben ik tevreden!

Een vriendin tipte mij dat er bij TASK een vacature open stond die “voor mij gemaakt was”. De website en het product spraken mij direct aan. De spontane filmpjes en foto’s van enthousiaste medewerkers gaven mij het gevoel dat ik bij TASK zou passen en daar aan de slag moest gaan. Inmiddels heb ik al veel facetten van TASK mogen ontdekken.
Het bedrijfsbureau is een veelzijdig, collegiaal team waar ik mij thuis voel. TASK is innovatief waarbij goede ideeën tot betere oplossingen en nieuwe ideeën komen. Door een goede samenwerking komen we tot een mooi resultaat.

“Bouwen op mensen” betekent voor mij een goede communicatie, werken op de juiste plek, mogelijkheden tot bouwen aan jezelf en elkaar en zo samen het juiste spoor te volgen.

Top