Team Eiffel

Team Eiffel is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken, Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

[websitenaam] onderdeel van

SOCIAL TASK

Wat mij betreft staat of valt een project met de samenwerking: daar valt een wereld te winnen.
Pieter Visser

Pieter Visser

Projectconsultant

Mijn naam is Pieter Visser, projectmanager bij TASK. Na een Master Economische Geografie en een Master Planologie aan de Rijksuniversiteit Groningen ben ik naar Amsterdam getrokken. Vóór mijn start bij TASK heb ik twee jaar bij de gemeente Amsterdam gewerkt, zes jaar bij ingenieursbureau Witteveen+Bos en vijf jaar bij Rijkswaterstaat GPO. Ik heb grote projecten gedaan in binnen- en buitenland (met name in de voorbereiding) en ben daarmee breed inzetbaar. Ik houd van variatie, innovatie, uitdagingen en ben een ‘mensen-mens’ en dat is ook de reden dat ik bij TASK een nieuwe stap zet als projectmanager.

Wat mij betreft staat of valt een project met de samenwerking: daar valt een wereld te winnen. Ik ben iemand die een team samenbrengt, communiceert en met de medewerkers een goede band opbouwt. Dat is mijn drijfveer en bron van plezier. De hieruit voortvloeiende basis van vertrouwen zorgt ervoor dat mensen met plezier voor een project werken en die extra stap willen zetten. Alleen dan kun je tijdig het gevraagde resultaat (en tussenresultaten) behalen: resultaten die je ook moet vieren met je team. Door dit alles creëer je de randvoorwaarden om richting je stakeholders, opdrachtnemer én opdrachtgever betrouwbaar en voorspelbaar te kunnen optreden. Want hoewel een goede samenwerking doel nummer één is, is een goede tweede het betrouwbaar en voorspelbaar handelen.

Ik krijg altijd terug dat ik actiegericht ben, een groepswerker en organisator. Iemand met sterke communicatieve vaardigheden. Ik werk veelal in complexe, innovatieve projecten, op het gebied van water en infrastructuur. Daarin heb ik te maken met verschillende soorten opdrachtgevers en bestuurlijke gevoeligheden. Om dergelijke projecten te helpen in goede banen te leiden is voor mij een heerlijke uitdaging en een ultiem resultaat. Wat daarbij helpt is om transparant te zijn en ook af en toe (onderbouwd) ‘nee’ te durven zeggen.

De technische kant van een project is natuurlijk een uitdaging, maar zolang je team, OG en ON niet op jou én elkaar kunnen bouwen ervaart het project een valse start. Deze verbinding is wat ik meebreng bij TASK en wat ik terug zie bij TASK: Bouwen met mensen is ‘Bouwen óp Mensen’.

Top