SOCIAL TASK

Het is mooi om te zien dat projectresultaten grote impact hebben op het welzijn van mens en maatschappij
Michel Smit

Michel Smit

Projectconsultant

Mijn naam is Michel Smit en sinds april 2017 werkzaam bij TASK als projectconsultant in het team contractmanagement. Voordat ik hier aan de slag ben gegaan, heb ik een breed scala aan ervaring opgedaan als systems en cost engineer bij aannemers en ingenieursbureaus. Met deze ervaring en de opleidingen Civiele Techniek en Technische Bestuurskunde, ben ik terechtgekomen aan de opdrachtgeverszijde om te assisteren en adviseren op het gebied van contractmanagement.

Door mijn analytische vermogen, mensgerichtheid en brede interesse ben ik in staat om het grote geheel te overzien en verbanden te leggen binnen en buiten de projectcontext. Als systems engineer en procesmanager heb ik mezelf aangeleerd om gestructureerd te werk te gaan en te zorgen voor een adequate kwaliteitsborging. Gedurende het proces van contractvoorbereiding helpt deze aanpak dan ook met bijvoorbeeld het opstellen en begeleiden van klanteisspecificaties, vraagspecificaties en aanbestedingsstrategieƫn.

Als Projectconsultant Contractmanagement en werkzaam aan opdrachtgeverszijde, krijg je te maken met vele facetten van het projectmatig werken waardoor ik mijn competenties goed kwijt kan. Het werk is veelzijdig, complex en uitdagend. Je moet de organisatie en de mensen goed leren kennen, de verschillende IPM-rollen begrijpen, de technische inhoud van het vak kennen en de verhoudingen van belanghebbenden inzien. Hiernaast zorgt de onmiskenbare relevantie van het vak Civiele Techniek dat je met trots aan de projecten werkt en het is mooi om te zien dat de projectresultaten grote impact hebben op het welzijn van mens en maatschappij.

Het leuke aan TASK is dat het een relatief kleine organisatie betreft waar mensen met passie en ondernemerschap hun werk invulling geven. Dit enthousiasme werkt aanstekelijk en door van elkaar te leren brengt dit eenieder op een hoger niveau. Het prettige aan TASK is dat enerzijds de ambities en kwaliteiten van medewerkers onderkend worden en anderzijds de marktvraag doorgrond wordt waardoor het mogelijk wordt een ideale match te vinden tussen medewerker en opdrachtgever. De structuur van TASK is gebaseerd op het IPM-model, op die manier komen professionele vakgenoten samen en vullen zij elkaar inhoudelijk aan. Kennisdeling wordt zo gewaarborgd. Door het beste uit de mensen te halen, zal TASK als geheel verder ontwikkelen als toonaangevend adviesbureau.

Top