Team Eiffel

Team Eiffel is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken, Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

[websitenaam] onderdeel van

SOCIAL TASK

Met de omgeving die steeds digitaler en mondiger wordt, zie ik ook uitdagingen en kansen voor omgevingsmanagers om nog meer in verbinding te staan met de stakeholders en integer te werk te gaan
Joost Ruiter

Joost Ruiter

Projectconsultant

Mijn naam is Joost Ruiter en sinds ik ben sinds 2020 werkzaam bij TASK als projectconsultant in het team Omgevingsmanagement.

In Amsterdam deed ik mijn opleiding in de richting van klimaatwetenschappen en beleid. De hoofdfocus hier was onderzoek doen naar klimaatverandering, kijken wat het effect is op de mens en zien wat effectief beleid is in de strijd tegen de negatieve oorzaken en effecten. Met deze kennis op zak wilde ik het bedrijfsleven in om bedrijven te helpen ontwikkelen met zo min mogelijk negatieve effecten op ons leefklimaat. Ik heb ervaring opgedaan bij Heineken bij het verduurzamen van de bedrijfsvoering, van energiehuishouding tot afvalstromen. Bij de Klimaatroute werkte ik extern als project consultant bij het ontwikkelen van bedrijventerreinen op het gebied van energie efficiency en grootschalige (zonne-)energie opwekking. Met deze ervaringen is mijn interesse en werkveld verschoven naar gebouw- en gebiedsontwikkeling. Via een vriend ben ik in contact gekomen met TASK en besloot ik de stap te zetten om me te focussen op de gebiedsontwikkeling, zodat mooie projecten worden gerealiseerd met inachtneming van de duurzaamheidsdoelstellingen.

Bij TASK werk ik in team omgevingsmanagement, wat goed bij mij past. Ik ben een sociaal dier, dus ik werk graag met mensen en ben graag als verbinder actief. Bij iedere functie heb je te maken met stakeholders en is het belangrijk om iedereen op dezelfde koers te houden. Daarbij is het sociale aspect belangrijk, je moet elkaar vertrouwen en op elkaar kunnen bouwen. Vaak zijn fysieke problemen op te lossen, maar als het sociaal botst dan worden die problemen alleen maar groter. Met de omgeving die steeds digitaler en mondiger wordt, zie ik ook uitdagingen en kansen voor omgevingsmanagers om nog meer in verbinding te staan met de stakeholders en integer te werk te gaan.

Samen met mensen werken aan integrale vraagstukken geeft me energie. Een uitdaging zien en daar met een team een tijd lang aan werken vind ik leuk om te doen. Door kritische vragen te stellen hoop ik tot de kern van het probleem te komen, zodat we een eerlijk verhaal kunnen vertellen waarom we doen wat we doen. Daarom past TASK goed bij mij. TASK biedt mij de mogelijkheid om me op veel fronten te ontwikkelen en projecten aan te pakken die goed bij mij passen. Intern merk ik bij TASK ook echt gewaardeerd te worden als mens en collega, waardoor TASK de uitdrukking 'bouwen op mensen’ ten voeten uit is.

Top