SOCIAL TASK

Het oplossen van grote complexe proces- en organisatievraagstukken is hetgeen mij het meeste boeit
Jean-Philippe de Lannoy

Jean-Philippe de Lannoy

Projectconsultant

Mijn naam is Jean-Philippe de Lannoy, geboren en getogen op Nederlandse bodem in Curaçao. Na een bachelor opleiding in de Bouwkunde en Civiele Techniek aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen ben ik, met passie voor ontwikkelen en bouwen, mijn professionele loopbaan begonnen in 1987 bij een architectenbureau. Na een jaar gaf dat niet genoeg uitdaging en heb ik de overstap gemaakt naar Nederland om verder te studeren en te werken.

Na mijn Master opleiding ‘Tranportation and Road Engineering in Development’ ben ik in 1990 de OV en (rail)infrastructuur wereld ingerold. De passie voor ontwikkelen en bouwen werd jarenlang, 15 jaar om precies te zijn, bij het gemeente vervoerbedrijf (GVB) in Amsterdam beloond met de betrokkenheid als projectmanager bij de ontwikkeling en bouwen van grote railinfrastructuur projecten. Daar ben ik erachter gekomen dat, naast de fascinatie voor de techniek en de bebouwde omgeving, mijn echte professionele drijfveren liggen in het aansturen, ontwikkelen en veranderen van (project)organisaties en in samenwerking met een groep mensen te komen tot resultaten die het verschil maken. De combinatie van mens en inhoud maakt het mogelijk om iets tastbaar voor de maatschappij achter te laten die er toe doet.

Na deze lange periode binnen een overheidsorganisatie was het in 2005 tijd om de overstap te maken naar een meer commerciële omgeving om als commerciële opdrachtnemer aan de andere kant van de tafel te kijken. Drie jaar als senior projectmanager in de OV en (light)rail business bij ingenieursbureau ARCADIS heeft mij veel gebracht. Met name over hoe de bedrijfsstrategie en ontwikkeling van een profit gerichte organisatie je stimuleert en je continu uitdaagt om professioneler te worden en de klant ‘waar voor haar geld’ te leveren.

Een logisch vervolg op de periode bij ARCADIS was de overstap naar een kleinere organisatie als TASK, waar een andere dynamiek de boventoon voert. De verbinding met de collega’s van TASK levert toegevoegde waarde op voor de opdrachtgevers waarvoor wij als Project Consultant werken. Bij TASK ligt de focus, naast het vervullen van project- en programmamanagement rollen, meer op het leveren van maatwerk voor opdrachtgevers uit verschillende markten. Als Senior Project Consultant ben je vaak in contact met de managementlagen in organisaties en sta je dicht bij de organisatiedynamiek. Organisaties zijn continu in beweging en vragen om bijsturing en ontwikkeling in een veranderende infrastructuurmarkt. Door de behoeftes van de organisatie te onderkennen ben ik in staat om snel en gericht te adviseren over verbeterprocessen en toegevoegde waarde te leveren bij het halen van de organisatie en projectdoelstellingen.

Top