SOCIAL TASK

Het mooie aan het werken in omgevingsmanagement vind ik de dynamiek die je hebt met de stakeholders
Dave van Ree

Dave van Ree

Projectconsultant

Ik ben Dave van Ree en sinds februari 2021 ben ik werkzaam als projectconsultant bij TASK. Hier maak ik onderdeel uit van het team omgevingsmanagement.

Na mijn studie Watermanagement ben ik ingestroomd in het trainee programma van Rijkswaterstaat. Gedurende anderhalf jaar heb ik kennis mogen maken met de organisatie en heb ik mij ontwikkeld op het gebied van projectmanagement, adviseren en politiek bestuurlijke sensitiviteit. Na deze periode ben ik veelal werkzaam geweest in het omgevings- en stakeholdermanagement, op zowel regionaal als landelijk vlak. Enkele projecten waaraan ik heb mogen bijdragen zijn het onderhoudscontract voor het Noordzeekanaal en de tunnels hieronder door, maar ook de derde kolk Beatrixsluis en een nieuw te realiseren corridorgerichte verkeerscentrale voor de scheepvaart met als extra component een publieke functie.

Het mooie aan het werken in omgevingsmanagement vind ik de dynamiek die je hebt met de stakeholders. Daar waar de inhoud van een project voor een projectteam vaak vanzelfsprekend is, is dat voor stakeholders buiten het projectteam niet altijd het geval. Als omgevingsmanager moet je daarom een vertaalslag maken en de boodschap afstemmen op je publiek met als extra component het zoeken naar het gezamenlijk belang. Die uitdaging maakt het werk mooi, zeker wanneer je naar de tevredenheid van iedereen het werk gedaan krijgt.

Wat mij aanspreekt aan werken bij TASK is dat men hier ook opzoek gaat naar het gezamenlijke belang. Het is een organisatie met korte lijnen en een informele sfeer. Er wordt echt geluisterd naar wat je als consultant graag wil doen, wat het beste bij je past en waar je je op wilt ontwikkelen. Het grote aanbod aan opdrachten maakt dat er altijd wel een juiste fit te vinden is die aan je behoefte voldoet. Daarnaast zijn de medewerkers van TASK kundig, leergierig, kritisch en oprecht geïnteresseerd, kernwaarden die ook mij op het lijf geschreven staan!

Top