SOCIAL TASK

Coen Pennings

Coen Pennings

Projectconsultant

Mijn naam is Coen Pennings en sinds september 2019 ben ik werkzaam als projectconsultant omgevingsmanagement bij TASK.

Na mijn studie Planologie ben ik als adviseur Ruimtelijke Ordening en Vergunningen gaan werken bij het Ingenieursadviesbureau Witteveen+Bos. Ik ben later bij TASK terechtgekomen nadat ik in een SAA-project een half jaar met een ervaren TASK’er heb samengewerkt. In de tijd bij Witteveen+Bos ben ik verantwoordelijk geweest voor het juridisch advies voor projecten met betrekking tot Omgevingsrecht, zoals de renovatie van de 1ste Heinenoordtunnel. Naast het advies in RO-procedures en vergunningen, ontdekte ik al snel dat mijn passie ligt in het werkveld tussen de verschillende facetten in het project, maar ook daarbuiten.

Mijn hart en passie liggen in het omgevingsmanagement. Bij het SAA-project A6 Lelystad kreeg ik de kans om als omgevingsmanager samen met stakeholders, overheden en belanghebbenden, tot een ontwerp te komen waarbij elke speler zich gehoord en gerespecteerd voelt. Daarnaast wordt het interne omgevingsmanagement in een project van een steeds groter belang. Het uitdiepen van integraliteit tussen verschillende producten, het aansturen van verschillende teams en de vertaalslag maken van het ene specialisme zoals Ecologie, naar het andere specialisme zoals Technisch Ontwerp. Een interessante rol dus!

Bovendien ben ik zeer geïnteresseerd in alle facetten die te maken hebben met stedelijke ontwikkeling / stedenbouw, (slimme) mobiliteit, natte en droge infrastructuur en in algemene zin de wijze waarop overheden of gemeenten invloed hebben op het dagelijks gebruiksgemak en geluk van zijn bewoners en gebruikers.

Dankzij TASK heb ik de mogelijkheid gekregen om in een kundige organisatie samen te werken met net zo kundige collega’s op een grote diversiteit aan projecten. De menselijke insteek die binnen TASK belangrijk is uit zich in de wijze waarop er meegedacht wordt met de wensen en belangen van zijn werknemers. Het motto ‘Bouwen op Mensen’ is zichtbaar in elke laag van de organisatie.

Top