SOCIAL TASK

Alexandra de Waard

Alexandra de Waard

Projectconsultant

Mijn naam is Alexandra de Waard en ik werk sinds april 2018 bij TASK als projectconsultant binnen het team omgevingsmanagement.

Voordat ik bij TASK aan de slag ging, heb ik drie jaar gewerkt als advocaat omgevingsrecht/bestuursrecht. Ik begeleidde (in teamverband) projecten die betrekking hadden op de ruimtelijke ordening van een gebied. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de realisatie van een woningbouwproject of de herontwikkeling van een stationsomgeving nabij een beschermd natuurgebied.

Na drie jaar advocatuur kwam ik erachter dat vooral de praktische en dynamische kanten van het vak mij aanspraken. Ik krijg energie van het proactief begeleiden én het efficiënt coördineren van een project. De betrokken partijen bijeen brengen om gezamenlijk oplossingen te verkennen voor het geschil, dat vind ik interessant. Ik besloot daarom de advocatuur te verlaten en op zoek te gaan naar een functie die beter aansluit bij mij interesses en kwaliteiten. Toen maakte ik kennis met de rol van omgevingsmanager bij TASK.

In mijn huidige rol bij TASK, werk ik als adviseur omgeving tunnels bij Rijkswaterstaat in Haarlem. Als omgevingsmanager van het beheer en onderhoudscontract van de Schipholtunnel, Zeeburgertunnel, Wijkertunnel en de Leidsche Rijntunnel is het mijn taak om de omgeving binnen het project te brengen. Werkzaamheden die daarbij (onder andere) horen zijn het opstellen van een stakeholderanalyse, het in kaart brengen en coördineren van het verkeers- en vergunningenmanagement en het voeren van in- en externe communicatie. De coördinerende rol en het werken met mensen geven mij veel voldoening.

TASK als organisatie heeft mij vanaf de eerste kennismaking een goed en warm gevoel gegeven. De ruime ervaring met omgevingsmanagement en de markt,de menselijke, betrokken en behulpzame houding, het zijn elementen die mij direct aanspraken. “Bouwen op mensen” betekent voor mij in samenwerking komen tot een goed eindresultaat, waarbij persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van de organisatie hand in hand gaan. Mijn doel is om onder begeleiding van TASK te ontwikkelen tot een ervaren omgevingsmanager en zo eveneens mijn bijdrage te kunnen leveren aan de kracht van TASK!

Top