SOCIAL TASK

Mensen maken samen de organisatie
Alex Dingemans

Alex Dingemans

Projectconsultant

Mijn naam is Alex Dingemans. Sinds 2018 werkzaam als projectconsultant bij TASK binnen het team van omgevingsmanagement.

Tijdens mijn opleiding organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam is mijn interesse in gedrag van mensen in organisaties ontstaan. Mensen maken samen de organisatie. Als je in een organisatie iets voor elkaar wilt krijgen, heb je daar draagvlak voor nodig bij collega’s. Ik vind het boeiend om te doorgronden hoe je dat voor elkaar krijgt.

De wereld is continu in ontwikkeling. En ontwikkelingen in het fysieke domein kunnen grote impact hebben op de sociale leefomgeving van haar gebruikers. Mijn interesse ligt bij het snijvlak tussen het fysieke en het sociale domein. Daarbij ga ik op zoek naar de meest wenselijke oplossing voor alle partijen; mijn ervaring is dat dit niet altijd de technisch beste oplossing is.

Na mijn studie ben ik gestart bij de gemeente Den Haag. Hier heb ik mij op verschillende afdelingen bezig gehouden met het creëren van draagvlak bij zowel interne betrokkenen als bij externe belanghebbenden. Ik ga graag in gesprek met mensen om te achterhalen wat hen drijft. Het boven tafel krijgen van de verschillende belangen van alle betrokkenen en daar een breed gedragen oplossing voor vinden is waar ik energie van krijg. Het succes zit voor mij vooral in persoonlijke aandacht, wederzijds vertrouwen en open en eerlijke communicatie.

Als we dingen voor elkaar willen krijgen, hebben we elkaar nodig. Met de missie van TASK “Bouwen op Mensen”, snijdt het mes aan twee kanten. Enerzijds wordt er gebouwd op mensen door de grote betrokkenheid bij collega’s, de aanwezige vakkennis en de ruimte om jezelf verder te ontplooien. Anderzijds zorgen de projectconsultants van TASK dat ze een veelzijdigheid aan projecten tot een succes maken!

Top