SOCIAL TASK

Mijn aanpak in projecten kenmerkt zich door het stellen van de ‘waaromvraag’
Noortje Kommers

Noortje Kommers

Projectconsultant

Mijn naam is Noortje Kommers en ik ben sinds september 2016 werkzaam bij TASK als projectconsultant. Hiervoor heb ik ruim 7 jaar als adviseur en projectleider aan projecten in natte en droge infrastructuur gewerkt bij een groot ingenieursbureau.

In deze projecten heb ik rollen vervuld in de processen die in en rondom een project spelen (planning, financiën, kwaliteitsborging etc.) – niet zijnde de ‘technische inhoud’. Mijn achtergrond als Technische Bedrijfskundige stelt mij in staat het ‘grotere geheel’ van complexe infrastructurele projecten te blijven overzien. Dit is noodzakelijk om tot een succesvol projectresultaat te komen.

Mijn aanpak in projecten kenmerkt zich door het stellen van de ‘waaromvraag’. Waarom worden bepaalde ontwerpen gemaakt? Wat is de reden voor het uitvoeren van bepaalde taken? Wat levert dat op voor het projectresultaat? Dit dwingt je als projectteam kritisch te kijken naar de route tot aan het eindresultaat. Ik vind het leuk om te zien dat mijn bijdrage bij projectteams leidt tot nieuwe of andere inzichten, of efficiëntere processen om het projectresultaat te bereiken.

Ik ben ervan overtuigd dat de mensen het succes van het project maken – niet de techniek of de technische oplossingen. Bij TASK noemen we dit ‘Bouwen op mensen’. En dit vullen we in door steeds vanuit de behoefte van de projecten de juiste mensen in te zetten.

Top