SOCIAL TASK

De echte kennis van de omgeving en de behoeftes die er leven zitten bij haar gebruikers en bewoners
Jacco Kwakman

Jacco Kwakman

Projectconsultant

Mijn naam is Jacco Kwakman en werk sinds september 2018 als projectconsultant bij TASK, binnen het vakgebied Omgevingsmanagement.

Na mijn studie Technische Planologie aan de Rijksuniversiteit Groningen heb ik mij het vak van omgevingsmanagement eigen gemaakt aan de kant van de opdrachtnemer. Ik heb meegewerkt op verschillende grote infrastructurele projecten zoals verbreding van de A15 Maasvlakte-Vaanplein en de aanleg van de 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis bij Nieuwgein. Alle kneepjes van het vak heb ik daar geleerd. Van het zoeken naar en vinden van oplossingen voor grote issues op bestuurlijk niveau, tot het aan de keukentafel vergaren van draagvlak bij bewoners voor onvermijdelijk nachtelijk heiwerk.

Ik ben altijd al gefascineerd geweest door het ruimtelijke domein. Hoe een stad of een gebied is georganiseerd, hoe het is vormgegeven en hoe het functioneert. Een ingreep in dat ruimtelijke domein brengt hier verandering in en heeft automatisch impact, groot of klein, op haar gebruikers en bewoners. Het is dus belangrijk juist hen te betrekken en mee te nemen in dit proces, samen met de omgeving te zoeken naar de beste manier om de verandering in te passen en uit te voeren. De echte kennis van de omgeving en de behoeftes die er leven zitten bij haar gebruikers en bewoners. Het is mijn rol om deze kennis en behoeftes scherp boven water te krijgen en te helpen de beste oplossing te vinden en te verwezenlijken. Dat is wat mij drijft als omgevingsmanager.

TASK biedt mij de mogelijkheid om bij verschillende opdrachtgevers aan mooie projecten te mogen werken en mij daar verder te ontwikkelen. Daarnaast ook door de kennisuitwisseling tussen collega’s onderling, zowel binnen je eigen team als tussen de teams onderling. Dat maakt TASK tot een fijn team om bij te horen.

Top