Team Eiffel

Team Eiffel is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken, Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

[websitenaam] onderdeel van

SOCIAL TASK

Dit werk vraagt om geduld, luisterend vermogen, een duidelijk verhaal en een doortastende aanpak
Ivo Cuperus

Ivo Cuperus

Projectconsultant

Mijn naam is Ivo Cuperus. Ik woon samen met mijn vrouw en mijn dochters in het bosrijke Ede. Na mijn studie Sociale Geografie aan de Radboud Universiteit Nijmegen ben ik als adviseur stedelijke ontwikkeling gaan werken bij het ingenieurs- en adviesbureau DHV.

Ik heb daar ruim 12,5 jaar gewerkt aan interessante projecten op het gebied van woningbouw, bedrijventerreinen en stedelijke vernieuwing bij gemeenten, zoals Arnhem, Amsterdam en Enschede. Daarnaast heb ik ruimtelijke plannen opgesteld voor onder andere ProRail en de provincie Noord-Holland. Sinds maart 2014 werk ik voor TASK.

Mijn taak is om in gesprek te komen met de bewoners. Zoals in Haarlem. Hier was een deel van de woningen in het dorp Spaarndam-West nog niet aangesloten op de riolering. De gemeente Haarlem wilde dit oppakken en vroeg medewerking van de eigenaren van de verschillende percelen. Deze medewerking is nodig, omdat de riolering via de achterzijde van de woningen aangelegd moet worden. De gemeente heeft de eigenaren gevraagd om een overeenkomst te tekenen. Samen met onze collega Felix Paleari heb ik gesprekken gevoerd met de eigenaren om medewerking te krijgen voor het rioleringsproject.

Dit werk vraagt om geduld, luisterend vermogen, een duidelijk verhaal en een doortastende aanpak richting de eigenaren.

Ik vind het leuk om aan verschillende projecten te werken, op verschillende locaties en met verschillende mensen. Dat maakt het werk voor mij uitdagend. Daarnaast heeft bijvoorbeeld het plangebied in Spaarndam een specifiek couleur locale voor mij met oude dijkwoningen, achtertuinen die gesitueerd zijn aan het IJ en diverse economische bedrijvigheid naast het wonen, zoals een café, een viswinkel en een palingrokerij. Het benaderen van deze verschillende eigenaren vereist een maatwerkgerichte aanpak. Dit is een uitdaging in dit werk!

Via TASK heb ik de kans gekregen om te werken aan het rioleringsproject in Spaarndam. En dankzij TASK heb ik kennis kunnen maken met verschillende inhoudelijk gedreven en inspirerende collega’s.

Wat mij daarbij opvalt is dat er vanuit het management van TASK veel aandacht is voor de werknemer. Er wordt vertrouwen geuit en vanuit TASK wordt veel moeite gedaan om nieuwe passende opdrachten te vinden voor de werknemer. Dit vind ik positief.

Top