SOCIAL TASK

Ik denk altijd in oplossingen en kansen
Bas Groenendijk

Bas Groenendijk

Projectconsultant

Ik ben Bas Groenendijk, projectconsultant bij TASK. Het werkzame leven ben ik begonnen als geograaf met een specialisatie in de ruimtelijke ordening en milieu. Vervolgens heb ik bijna 20 gewerkt bij gemeenten, waterschappen, bestuursregio’s, provincies en Rijkswaterstaat. Van beheer tot ontwikkeling en van projectmedewerker tot hoofd grondbedrijf.

Bij TASK ben ik senior consultant binnen de discipline omgevingsmanagement. Ik denk altijd in oplossingen en kansen, in manieren waarop ik zaken aan elkaar kan verbinden zodat er draagvlak ontstaat om een oplossing te accepteren. Ik ben een echte om-denker.Het meest lonend is als het lukt om alle belanghebbenden hun ‘vlaggetje’ te laten zetten zodat het belang -hoe groot of klein ook- een plek krijgt in de gevonden oplossing.

Hoe Gordiaanser de knoop, hoe leuker ik het vind om deze uit elkaar te halen. Als ik op een verjaardag vertel dat ik omgevingsmanager ben en wat ik doe om problemen op te lossen door mensen en organisaties bij elkaar te brengen, krijg ik altijd te horen dat ik leuk werk heb. Dat is ook zo, ik heb de leukste baan van de wereld. Af en toe stress omdat het zoeken naar een oplossing niet altijd makkelijk is, maar de voldoening als het lukt is een enorme kick.

Denken in oplossingen en kansen vraagt om vertrouwen. Vertrouwen in de mens om je heen, vertrouwen geven en vertrouwen dat we samen tot een gedragen oplossing komen. Ik bouw op de mensen in mijn werkomgeving, hoor aan waar hun belang ligt, neem deze serieus en verwerk deze in een oplossing. De cultuur van TASK sluit hier naadloos op aan: samen doen. TASK biedt mij de ruimte en de projecten om te doen waar ik goed in ben: het brengen van een oplossing door mensen te verbinden.

Top