SOCIAL TASK

Ashna Bainathsah

Ashna Bainathsah

Projectconsultant

Mijn naam is Ashna Bainathsah en sinds mei 2015 ben ik werkzaam voor TASK als projectconsultant. Na mijn studie Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam ben ik eerst als projectondersteuner en vervolgens als adviseur projectbeheersing aan de slag gegaan bij Rijkswaterstaat.

Op het eerste gezicht is de stap van sociologie naar projectbeheersing in een infrastructureel project misschien niet de meest logische stap, maar uiteindelijk bleek de opgedane sociologische kennis en met name het kunnen denken in grote complexe structuren een prima match te vormen met de dagelijkse praktijk van projectbeheersing. Het vak van projectbeheersing smaakte dan ook snel naar meer en de kans om mij bij TASK op dit gebied verder te ontwikkelen kon ik dan ook niet laten liggen.

Op dit moment ben ik als projectbeheerser werkzaam bij het Stationsgebied Utrecht bij het deelproject Stationsplein Oost. Binnen dit deelproject wordt onder andere gewerkt aan de realisatie van ’s werelds grootste fietsenstalling. Ik houd mij bezig met de budgetbewaking van het project, de maandelijkse voortgangsrapportage, documentbeheer, het faciliteren van verbeteractie ten behoeve van optimalisaties van processen en het uitzetten en bewaken van acties.

Wat mij aanspreekt binnen mijn functie is dat ik met verschillende aspecten binnen het project te maken heb en daardoor met veel verschillende mensen in aanraking kom. Je fungeert als spin in het web waarbij ik het belangrijk vind om oog te hebben voor alle actoren binnen een proces. Daarmee bedoel ik dat het van belang is dat mensen niet het gevoel krijgen dat zij werkprocessen zomaar opgelegd krijgen, maar dat ook wordt gekeken naar hun aandeel in het proces en wat het implementeren van een bepaalde werkwijze betekent voor hun dagelijkse praktijk. Door betrokkenheid en samenwerking werk je aan een gemeenschappelijk doel en dat is precies waarom de visie van TASK, bouwen op mensen, past in mijn denk- en werkwijze.

Top