SOCIAL TASK

Thema-avond "energietransitie: succesvolle pioniers in de stad en op de weg"

Evenement dataStartdatum/tijd:8 november 2018 - 17:30Einddatum/tijd:8 november 2018 - 20:30Plaats in je agenda


Locatie: Tractieweg 43 in Utrecht, Werkspoor Café De Leckere

Een groep woningcorporaties en bouwbedrijven wordt in 2012 gegrepen door een idee dat later een concept blijkt te zijn: ‘Nul Op de Meter’-renovatie in de sociale woningbouw (kortweg NOM). Zes corporaties en vier grote bouwers starten een samenwerkingsverband dat in niets lijkt op een traditioneel bouwcontract. De pioniers verenigen zich in De Stroomversnelling en hebben een projectoverstijgende aanpak. De drive om gezamenlijk innovatie tot stand te brengen in het verduurzamen van bestaande woningen voert de boventoon. Nu, 6 jaar later, is de NOM-woning een begrip en zijn sinds 2012 mooie resultaten gerealiseerd. Mariëlle van Rooden vertelt u wat dit initiatief heeft opgeleverd voor de energietransitie. En ook wat een innovatietraject met partijen doet en hoe samenwerking in de praktijk verloopt.

Het projectteam van A6 Lelystad heeft de ambitie om de meest duurzame snelweg van Nederland te realiseren. Het project is één van de pilotprojecten voor grootschalige opwekking van duurzame energie op het areaal van Rijkswaterstaat, als onderdeel van het Petaplan om het hele Rijk energieneutraal te krijgen. In de omgeving zijn veel andere projecten en initiatieven bezig met duurzaamheid. Rijkswaterstaat wil samenwerken met de omgevingspartijen en hen de kans geven om wensen en initiatieven mogelijk te maken. Deze samenwerking heeft de titel Duurzaam-PLUS. Frank Hoekemeijer zal ons meer vertellen over de ambitie van Rijkswaterstaat, de aanpak en hoe het team de duurzaamheidsambitie gaat verankeren in het Tracébesluit, contractering en de realisatie.

Mariëlle van Rooden

De eerste gastspreker van de avond is bekend: Mariëlle van Rooden. Mariëlle is eigenaar van Het Rooden Perspectief. Ze is van huis uit planoloog en sinds 2000 heeft zij deze basis aangevuld met ervaring in projecten met gebiedsontwikkeling, woningbouw en herontwikkeling. Ze werkt voor publieke en private partijen, vanuit haar overtuiging dat ontwikkeling en voortgang plaatsvinden wanneer deze partijen samenwerken en zich in elkaar kunnen verplaatsen. Mariëlle was van 2013 tot 2017 betrokken bij Stroomversnelling, waarvan de laatste 3 jaar als Kernteamlid.

Frank Hoekemeijer

Naast Mariëlle zal ook Frank Hoekemeijer komen spreken op de thema-avond. Frank is senior adviseur Leefomgeving bij Rijkswaterstaat. Hij heeft als vertegenwoordiger van de beleidsadviescommissie duurzaamheid van Bouwend Nederland een rol gehad bij de totstandkoming van de Aanpak Duurzaam GWW. Sinds 2017 is Frank werkzaam bij Rijkswaterstaat en adviseur bij het project Planstudie A6 Lelystad.

Werkspoor Café De Leckere

Wij ontvangen u graag vanaf 17:30 uur bij Werkspoor Café De Leckere in Utrecht.Start van de thema-avond is 18:30 uur. Aanvang netwerkborrel 20:30 uur. Parkeren: ter plekke gratis. Tevens goed bereikbaar met OV.

U kunt zich gratis inschrijven voor de avond door onderstaand formulier in te vullen. Er is ruimte voor maximaal 60 deelnemers, dus wees er snel bij! De avond is inclusief hapje en drankje. We sluiten af met een netwerkborrel.

Programma

17.30 - inloop met eten/drinken
18.30 - start presentaties
20.30 - netwerkborrel

Wij hopen je alvast welkom te mogen heten!

Namens de kerngroep van TASK,
Vriendelijke groet,
Jaap Dekker
Aanmelden

Voer hieronder uw gegevens in om u aan te melden voor de thema avond.

Publicatiedatum: 27 september 2018
Meer informatie?
Thema avond best value
Thema avond best value
Top